Onderwijzer Ruben Dorren (in het midden van de foto) van de openbare basisschool Het Kofschip in Ouderkerk mag zich een jaar lang ‘Supermees’ noemen. Hij was nogal verbaasd erover en wist blijkbaar niet dat kinderen hem hadden gemeld bij Boekhandel Venstra aan het Stadsplein, dat de wedstrijd de laatste jaren samen met kinderkrant Amstelkids organiseert.

Hij haalde de meeste stemmen van de drie genomineerden. Dat waren behalve hij ook de juffen Kim van de Piet Heinschool en Rieneke van de Horizon. Volgens het blad Kinderkids waren er veel meesters en juffen door kinderen genomineerd, maar drie sprongen er uit vond de jury, waarvan Remco Houtepen van Venstra deel uitmaakte.

Bruiloft

Het ging er om de meeste stemmen van leerlingen te krijgen voor de leukste, grappigste, liefste of creatiefste juf of meester van Amstelveen en omstreken. Kinderburgemeester Lode Besseling maakte de winnaar bekend, nadat onderwijswethouder Frank Berkhout de klassen bij Libris Venstra had toegesproken. Overigens waren de supporters van juf Kim de meest luidruchtige en op spandoeken lieten zij blijken dat wat hen betreft vooral zij tot ‘superjuffie’ moest worden uitgeroepen. Kim, die binnenkort gaat trouwen, stal vooral de harten van de kinderen doordat zij allemaal op haar bruiloft mogen komen. Maar ach, ‘je blijft altijd onze superjuf’ stond er op een spandoek van de klas van Rieneke.

Winnaars

Dat was goed gezien, beaamde wethouder Berkhout in feite. Hij vond de drie genomineerden eigenlijk allemaal winnaars. Al kan er maar één de meeste stemmen krijgen. De wedstrijd wordt sinds 2015 jaarlijks door Venstra georganiseerd naar aanleiding van het kinderboek ‘Superjuffie’ van Janneke Schotveld.

Foto boven: Wethouder Berkhout (midden) en kinderburgemeester Lode (rechts) feliciteren juf Kim van basisschool de Piet Hein (links),  Supermees Ruben van Het Kofschip (midden) en juf Rieneke van De Horizon (rechts). Alle kandidaten ontvingen een certificaat en een boekenpakket voor in de klas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.