Om ook studenten op Uilenstede te stimuleren tot energiebesparing en -transitie biedt de gemeente nu gratis advies en materiaal aan. Zij doet dat samen met studentenhuisvester DUWO en huurdersorganisatie VBU. 

Alle studenten zijn per brief over de deze week gestarte actie geïnformeerd. Het bedrijf Klimaatroute kreeg opdracht dit project uit te voeren.

Energiekosten

Ook studenten hebben te maken met hoge energiekosten en vaak moeite met het betalen van de rekening. Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid wil die omlaag brengen en de studenten meer inzicht geven in de energiekosten, zegt ze. “Naast bewustwording draagt dit project bij aan energiebesparing en meer comfort in huis.”

Slimme tips

Nadat de studenten een afspraak hebben gemaakt, geven de adviseur en ‘coach’ tips om energie te besparen. De gemeente vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk studenten bij dit gesprek aanwezig zijn. “Besparen heeft veel met bewustzijn en gedrag te maken”, zegt zij. De adviseur zoekt samen met de studenten en de DUWO-beheerder geschikte energiebesparende producten uit. Die worden meteen gemonteerd: Deurdrangers, radiatorontluchters, waterbespaarders voor de kranen en ledlampen. Het gesprek plus de installaties duurt circa één tot twee uur. Daarna wordt er direct op de energiekosten bespaard, juicht de gemeente. Het laatste nieuws over ‘duurzaamheid’ is ook te volgen op facebook (facebook.com/DuurzaamheidAmstelveen) en Instagram (instagram.com/duurzaamamstelveen/).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.