Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) wordt voor de komende drie jaar partner van de plaatselijke Voedselbank. Daarmee hoopt die mensen te steunen die dat tijdelijk hard nodig hebben.

De OA is dus vaste sponsor van de Voedselbank en belooft haar netwerk van ruim 200 bedrijven in te zetten om geld in te zamelen, acties te organiseren en goederen en beschikbaar te stellen. Bestuur, directie en een aantal leden van de OA kregen onlangs een ontbijt bij de Voedselbank.

Armoedegrens

In heel Nederland leven ongeveer een miljoen mensen onder de armoedegrens. Plaatselijk rond de 150 gezinnen, maar verwacht wordt dat er meer in stille armoede leven. Overigens, terwijl landelijk het aantal op de Voedselbanken het aantal klanten ziet dalen, nemen die in Amstelveen juist toe. Zij zijn mensen die niet genoeg geld hebben voor alledaagse uitgaven, zoals boodschappen. De vrijwilligers van de voedselbank helpen hen met voedselpakketten. Tot de honderdvijftig gezinnen behoren nu bijna tweehonderd minderjarige kinderen.

Samenwerking
Directeur Darshan Sloot van OA constateert dat ook in een welvarende gemeenschap als Amstelveen mensen moeten aankloppen bij de Voedselbank. “Dat zou niet zo moeten zijn”, zegt ze. “De vrijwilligers van de Voedselbank doen ontzettend belangrijk werk en wij zetten ons netwerk graag in ter ondersteuning daarvan. ‘Meer voor elkaar!’ is ons motto, daar past de voedselbank heel goed bij”.

Groenten en fruit

Voorzitter Rogier van Hagen van de Voedselbank zegt veel te verwachten van het grote netwerk van ondernemers. “Het aantal gezinnen dat gebruik maakt van de voedselbank blijft toenemen”, zegt hij. “Vooral verse groenten en fruit komen wij tekort en door donaties kunnen we blijven zorgen dat iedereen een goed gevuld en gezond pakket krijgt.”

De Ondernemersvereniging stelt haar leden diverse mogelijkheden voor om de Voedselbank te steunen, variërend van sponsoring van een gezin voor € 250, een periodieke gift voor vijf jaar en éénmalig doneren via een actie van de Voedselbank. https://voedselbankamstelveen.kominactievoordevoedselbank.nl/fundraisers

Borrel

De vereniging heeft inmiddels een mail naar al haar leden gestuurd. Daarin wordt o.a. bekend gemaakt dat tijdens de zogeheten ‘zomerborrel’ bij de Wijnschuur op 29 juni Rogier van Hagen meer vertelt over het belangrijke werk dat de voedselbank doet en de sponsormogelijkheden die er zijn. Ook houdt die ter plekke de eerste actie: een inzameling van Amstelveens Cadeaukaarten voor de Voedselbank. Maar ondernemers die niet naar de zomerborrel komen, kunnen contact opnemen met Van Hagen via rvanhagen@caiway.net.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.