Omdat er geen einde komt aan de dagen, weken en maanden voor iets, wijdt ook Amstelveen op zaterdag 17 juni – de dag van de bouw – op diverse bouwplaatsen aan de bouw. De A9 speelt daarin een cruciale rol.

Want hoewel de woningbouw achterblijft is het mogelijk op diverse plekken die weg te bezoeken, A9-fietsrondleidingen te volgen en met 500 kilo Lego te spelen.

KK-weg

Tussen 12:00 en 16:00 uur zijn de A9 bouwplaatsen bij de Keizer Karelweg (ter hoogte van de Meander), maar ook bij de hoek Polderweg/Rondehoep Oost in Ouderkerk aan de Amstel geopend voor publiek. De bouwers van aannemer VeenIX vertellen bezoekers alles over de werkzaamheden, zegt de gemeente. Aanmelden is niet nodig. De bouwplaatsen zijn niet met de auto te bereiken, wel te voet of met de fiets. Ook kan deze dag vanuit Amstelveen InZicht met de bus naar de bouwplaats van de Schipholbrug te gaan om te zien hoe een van de grootste basculebruggen in Nederland verbreed wordt terwijl de A9 beschikbaar moet blijven. Ook is het mogelijk op de fiets langs de werkzaamheden aan de A9 te gaan. Voor de rondleidingen is aanmelden wél nodig. Dit kan via het Online Bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Cobra Museum

Op het Sandbergplein, voor het Cobra Museum, staan weer grote bouwmachines, kunnen kinderen zich vermaken in de tijdelijke zandbak en kan men als echte bouwvakker op de foto. In het ‘belevingscentrum’ Amstelveen InZicht (boven de bibliotheek) is alle informatie beschikbaar over de werkzaamheden aan de A9 en ontwikkelingen in het Stadshart. Speciaal voor de Dag van de Bouw is hier 500 liter Lego te vinden en kan men met een VR bril de toekomstige A9 zien. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op www.amstelveeninzicht.nl.

Kleurplaat wedstrijd

Ook dit jaar is er weer een kleurplaat wedstrijd. Kinderen maken hiermee kans op één van de drie Libris Venstra cadeaubonnen. De kleurplaat is te downloaden op www.amstelveeninzicht.nl/dvdb. De Dag van de Bouw is een landelijke, jaarlijkse actiedag van Bouwend Nederland, de organisatie die het moeilijk heeft, omdat wegens de natuur allerlei bouwsels niet doorgaan. Maar bouw- en infrabedrijven stellen met enige trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlandse publiek. In Amstelveen wordt deze dag georganiseerd door VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente.

3 REACTIES

  1. Dag van de bouw in Amstelveen gaat over de A9. 🤮🤮
    In een plaats als Amstelveen waar mensen in de soc sector 17 jaar moeten wachten en waar de prijzen in de vrije sector zo liggen dat die ook onbetaalbaar is voor vele groepen, gaat men uitgerekend op de lokale zender lopen kletsen over de problemen van buitenlandse studenten om hier een kamer te vinden.
    Hoepel op! Die universiteiten zijn in Amsterdam , niet hier. Trouwens in heel Nederland zijn verhoudingsgewijs te veel buitenlandse studenten. Kun je zo verminderen door een heel stel colleges in het Nederlands te geven en in niet in Steenkolenengels. Toch van de zotte dat alle colleges geschiedenis, Nederlands in het Engels zijn.

  2. Hoe meer expats en hoe meer buitenlandse studenten, hoe beter. We gaan ons hier in Amstelveen toch niet druk maken om inwoners die een sociale huurwoning zoeken? Dat heeft de VVD tenminste goed begrepen!

  3. De verbreding van de RIJKSWEG A9 zónder tunnel dwars door het centrum van Amstelveen is de grootste ramp die deze woonplaats ooit is overkomen. Dat moet kennelijk gevierd worden. Schaamteloos.

    Ál die ellende en toch géén tunnel. Dat kan alleen in een VVD-gemeente, mede dankzij de loyale steun van de lokale media..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.