Het Stadsplein verandert weer in een strand. Op Amstelveen Beach kan zes dagen lang, van zaterdag 17 tot en met donderdag 22 juni, bijvoorbeeld beach volleybal worden gespeeld.  Zaterdag 17 juni om 12.00 uur is de officiële opening, maar een uur eerder kan men er al terecht. De opening wordt verricht doordat Burgemeester en Wethouders spelen tegen de directie en management van AmstelveenSport.

Dat bedrijf, waarvan de gemeente aandeelhouder is, organiseert het beach sport festival. Het plein wordt volgestort met vele kubieke meters zand en er komen echte palmbomen.

Kidsfestival

Zes dagen lang dus beach sport, maar ook ‘fun’ en muziek, belooft AmstelveenSport.  Op vier beachcourts worden toernooien van diverse beachsporten gespeeld, demo’s gegeven en clinics voor scholen gehouden.  Op de openingsdag is er de hele dag een ‘Sport Experience’, waar Amstelveense sportverenigingen zich presenteren. Zij geven clinics en demo’s op het podium, het zand van de beachcourts en een speciaal neerlegde sportvloer. Iedereen kan meedoen en zijn of haar sport ontdekken. Zondag is er om 10:00 uur een BuentingSport Beach Bootcamp. Er wordt dan onder leiding van trainers van die firma en buurtsportcoaches van AmstelveenSport met blote voeten gesport op het zand; de oefeningen worden aangepast naar niveau en leeftijd. Om 11.00 begint het kidsfestival. Op en rondom de beachcourts kunnen kinderen deelnemen aan diverse (sport)activiteiten, zoals springen op luchtkussens, zien wat de Beweegbus te bieden heeft, zich laten schmincken, er komt een ballonnenclown langs en is er een Meet & Greet met figuren uit Tv-series. Zondagmiddag strijden topdivisie teams in een beachvolleybal toernooi.

Bedrijven

Maandag tot en met donderdag vormen overdag de beachcourts het toneel voor beachsport clinics voor maar 1.200 leerlingen van Amstelveense scholen. Maandagavond vanaf half zeven laat de Amstelveense Horeca zich van zijn sportiefste kant zien tijdens een beachvolleybaltoernooi. Medewerkers maar ook stamgasten van cafés, hotels en restaurants vormen een team en gaan met elkaar de strijd aan op het zand. “Gezelligheid staat voorop”, zegt AmstelveenSport. Dinsdag maken bedrijven uit Amstelveen de avond tot een grootst beachvolleybal feest. In teams bestaande uit ondernemers, hun vrienden en familie wordt er in diverse rondes tegen elkaar gespeeld. Na de finale rond half tien wordt duidelijk welk team zich Bedrijven Beachvolleybal Kampioen van Amstelveen mag noemen. Voor het volledige programma zie: https://amstelveenbeach.nl/

10 REACTIES

 1. Hopelijk houden de vergunningverleners rekening met omwonenden.

  Het positieve effect van hinderlijke dreunmuziek op sportbeoefening is nooit aangetoond. Het negatieve effect op woongenot en op geestelijk en lichamelijk welbevinden daarentegen wel.

 2. Lawaai is niet hetzelfde als de gezelligheid waar het allemaal om gaat. De herrie van evenementen is vaak zó erg dat bezoekers elkaar niet kunnen verstaan en omwonenden ook niet, laat staan dat zij een boek kunnen lezen, tv kunnen kijken of naar hun eigen muziek kunnen luisteren.
  Reuze gezellig..

  Wat hebben de gemeente en lokale media toch tegen bewoners?

  • U blijkt weer precies te weten wat gezellig is en wat niet. En ik maar denken dat als je boven een kroeg gaat wonen het lawaaiig is en in de nabijheid van Schiphol er vliegtuigen overkomen. Uw norm is dé norm. Dat niemand daar toch geen rekening mee houdt….

   • Als u met iemand afspreekt, hoopt u zeker dat de muziek zó hard staat dat de ander u niet kan verstaan? Dan kunt u de grootste onzin uitkramen zonder verstaanbaar te worden tegengesproken.

 3. Gezelligheid betekent dat mensen elkaar ontmoeten, met elkaar praten en elkaar dus kunnen verstaan.

  Een sportevenement waarbij de deelnemers elkaar door dreunmuziek niet kunnen verstaan, voldoet niet aan zijn oorspronkelijke doelstelingen: Ontmoeting en verbroedering door sportbeoefening.

  Úw norm en dat van de gemeente is kennelijk dat met belangen en wensen van bewoners geen rekening hoeft worden gehouden.

 4. De belangen van gewone mensen zijn ondergeschikt aan die van het kapitaal, bedrijfsleven en het old boys netwerk. Tot groot genoegen van de VVD.

 5. Afgezien van de soms te harde muziek is Amstelveen Beach een erg leuk evenement om naar te kijken.

  Nu wij het toch over sportief, gezond, gezellig en zonder gekrijs bezig zijn: Waarom is dat fantastische klimtoestel weggehaald en waarom komt het niet terug?! Het was het leukste en populairste onderdeel van het Stadsplein en het verdwijnen ervan is een groot gemis. Wie verzint zoiets?

  • Inderdaad pure waanzin en geldverspilling! Dat ding staat er nog maar een paar jaar en heeft wel volgens zeer ingewijde kringen ( off the record Raat zelf om D66 een poot uit te draaien 😂) €79.000,— gekost.

 6. Het gemeentebestuur wil het Stadsplein leuker maken en dan beginnen ze met het verwijderen met dat leuke klimtoestel! Steeds blijkt eeer dat ze het Stadsplein niet kennen en niet begrijpen. Dat is niet zo gek als je hier nooit uit jezelf komt maar alleen als het moet in het kader van een werkbezoek of Sinterklaas.

  Herbert Raat (VVD) heeft als wethouder Stadshart nooit met de bewoners ervan gesproken. Hij heeft hier alleen borden met Stadspleinregels laten ophangen maar hij heeft die zelf nooit willen handhaven, want ‘Dat is niet de stad die wij willen’. Zodoende werd het een achtergebleven gebied, een liefdeloos, kaal, verwaarloosd en vaak smerig zooitje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.