Met het verleggen van kabels en leidingen beginnen maandag (8 mei) de werkzaamheden om tussen ING en de ingang van het winkelcentrum aan het Stadsplein meer winkels te bouwen. Het winkelcentrum wordt begin volgend jaar uitgebreid met het zogeheten “Townhouse”.

Volgens wethouder Floor Gordon wenst de eigenaar van het winkelcentrum die uitbreiding en wil hij het daar al bestaande winkelpand een lichtere uitstraling te geven met hogere puien geven.

Aantrekkelijk

Zij en de eigenaar Unibail-Rodamco-Westfield (URW)verwachten dat door de verbouwing het pand aantrekkelijker wordt. Gordon vindt dat ook het aanzicht vanaf het Stadsplein verbetert. Daarom maakte de gemeente de uitbreiding mogelijk en werd grond aan URW verkocht. Ook gaf de gemeente een zogeheten omgevingsvergunning. “Zo werken we samen met eigenaren aan een aantrekkelijk winkelgebied,” zegt Gordon.

Doorgang

De ‘steeg’, een doorgang van het Stadsplein naar de Meander, gaat tijdens de werkzaamheden tijdelijk dicht, maar de grotere doorgang aan de andere kant van de winkels blijft volgens de gemeente open. Het verleggen van kabels en leidingen, waaraan dagelijks gewerkt wordt tussen 09.00 en 16.00 uur, duurt naar verwachting tot eind juli. Voor voetgangers en leveranciers is er tijdelijk minder ruimte.

De gevel krijgt een nieuw uiterlijk met hogere puien en een open karakter. De gevel komt straks maximaal 6 meter naar voren, waarmee 300 m2 extra ruimte vrijkomt voor detailhandel en kantoren. Welke winkels de nieuwe panden gaan huren, is nog niet bekend.

2 REACTIES

  1. Klein detail: er is geen grond verkocht aan URW, maar aan een particuliere eigenaar. De beperkte uitbreiding van het “Townhouse” is namelijk geen project van URW.

  2. Er is wel grond verkocht aan URW voor uitbreiding van winkels aan de Rembrandtweg. Ook daar bestond een oud plan om de winkelpuien te verhogen en naar voren uit te breiden.

    Als bewoners zijn wij jarenlang betrokken bij de wensen en plannen van URW om het winkelcentrum Stadshart te moderniseren, uit te breiden en zodoende te optimaliseren. Al die plannen liepen vast op gebrek aan medewerking of zelfs tegenwerking van de gemeente onder ‘leiding’ van een falende VVD-wethouder Stadshart.

    Alles loopt sowieso vast op het ontbreken van een binnenring en gebrek aan parkeerruimte in het Stadshart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.