Thuisbakkers kunnen op Bevrijdingsdag (5 mei) op het Dorpsplein hun creaties in de vorm van taarten laten zien. Het is de bedoeling dat zij dat tussen 15.00 en 15.30 doen.

Een jury van Patisserie Prenger beoordeelt de taarten, waarna de prijsuitreiking rond 16.15 uur plaatsvindt.

Vrijheidsbakkers

Hoewel de wedstrijd voor zowel jeugd als volwassenen is gericht, rekenen de organisatoren van Amstelveen Oranje kennelijk vooral op jongeren. Ze spreken over familierecepten en moeders die mogelijk smakelijke appeltaarten bakken. De ‘vrijheidsbakkers’ kunnen dus met hun creaties op 5 mei naar het Dorpsplein komen. De beste drie bakkers krijgen een beker en een oorkonde. Na afloop is het proeven geblazen met een kopje koffie of thee.

Feestprogramma

Aanmelding via taartenvoorvrijheid@gmail.com. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging en een nummer voor het inleveren van de taart. De bakkersstrijd is trouwens onderdeel van een feestprogramma tussen 15.00 en 18.00 uur in het Oude Dorp, waar onder meer de zingende kapsters optreden, een photobooth wordt gehouden DJ Appelmoes (omroep 1Amstelveen-medewerker Ernst Jan Wilhelmis) voor zorgt. In de avond zal het programma vanaf 19:00 uur vervolgen met onder andere een vrijheidslezing, het binnenhalen van het vrijheidsvuur, optreden van musicalster Joke de Kruijf, een vrijheidswandeling en nog meer muziek van DJ Appelmoes.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.