Zoals te doen gebruikelijk volledig geheim voor lokale media blijkt ex-raadslid Victor Frequin (VVD) dinsdag (25 april) te zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wegens zijn lidmaatschap van de gemeenteraad in Amstelveen kreeg hij de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Tjapko Poppens, meldt een persbericht achteraf. Raadsleden krijgen dat altijd bij hun afscheid na twaalf jaar, of zij iets presteren of niet.

Dossiers

Een klein gezelschap op het raadhuis zou zijn persoonlijke wens zijn geweest en daar hoorden kennelijk ook de media (of een kleine selectie daaruit) overwegend niet bij. Frequin nam op 1 februari officieel afscheid ven de raad, omdat hij wethouder van de gemeente Ouder-Amstel werd. Hij is sinds 2010 raadslid voor de VVD geweest. Bij zijn afscheidsspeech stond de burgemeester stil bij zijn jarenlange ervaring in de Amstelveense politiek en noemde hij Frequin een raadslid die zijn dossiers goed kent, bevlogen, kundig en constructief is en daarbij een groot gevoel voor humor heeft.

“Victor stond altijd open voor andere argumenten en ging steeds op zoek naar verbindingen in de raad,” aldus de burgemeester. “Ze mogen in hun handen klappen in de gemeente Ouder-Amstel met iemand die zoveel kennis, ervaring en expertise heeft.”

7 REACTIES

 1. De VVD en verbindingen . Laat me niet lachen. Ik noem dat een kliek van van ons kent ons. Er heerst daar in dat Kremlin a/d Poel zelfs zo’n bestuurlijke inteelt, dat ze daar nog zelfs voor 100% voor uitkomen ook.
  De ene VVD’er feliciteert de andere dat hij een lintje heeft gekregen, maar niets over die vrijwilliger die gratis 20 jaar lang 3 avonden per week voor de voetbalclub heeft gewerkt of bejaarden heeft geholpen. Dat is het voetvolk zonder wie een maatschappij niet kan.

 2. Victor Frequin doet me een beetje aan meneer Hekking van Koot en Bie denken.
  Ben ik in beeld 🤣

  Keihard gewerkt voor de mensen die het nodig hadden. Verdiend lintje!

  • Van dat soort hebben we er hier in Amstelveen een heel stel van rond lopen. Raat, Gordon enz. Allemaal bewierookt door het propagandablaadje van de VVD, Amstelveenz. ( natuurlijk ook in bezit van een VVD’er )

 3. De grap is wel dat Victor Frequin zo gewaardeed werd door de VVD dat ze hem wat lager op de lijst plaatsten en de afgelopen twee verkiezingen en de VVD te weinig stemmen haalde voor zijn rechtstreekse verkiezing. Hij kwam dus telkens als opvolger in de gemeenteraad toen het College gevormd wasen zetelde dus niet 12 jaar continu in de raad, maar met onderbrekingen van enkele maanden in 2018 en 2022. Maar iemand als Victor Frequin hecht vast heeeeel veel waarde aan die onderscheiding dus complimenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.