Alle winnaars van de strijd om oplossingen te bedenken voor het hitte- en wateroverlastprobleem als gevolg van de klimaat verandering hadden een film aangeleverd voor de openbare gastles die in het gemeentehuis werd gehouden. Ze bedienden zich van Tik Tok, een voor rijksambtenaren inmiddels streng verboden medium, wegens de  verdenking dat China meekijkt. Maar dat was voor wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid geen reden om met gemeentelijk manager voor het klimaat Wim Kok een jury te vormen.

Originaliteit

Vooraf hadden docenten van de school overigens al vier teams voor de strijd gedomineerd. De films van hen werden vorige week in de raadzaal vertoond, waar leerlingen uit twee klassen, waaruit die de teams voortkwamen, de gastles bijwoonden. Gordon en Kok benoemden Team 1 als winnaar, omdat die niet die makers ervan ook realistisch hadden meegedacht over de problemen die hun oplossing dat meebrengen.

Complimenten maakte zij intussen aan alle indieners van de films en de live getoonde attributen voor de ten toon gespreide originaliteit. Probleem blijft wel dat uiteindelijk het overtollige water via het riool moet worden afgevoerd. Maar veel kan al bovengronds in bijvoorbeeld planten en bomen worden opgevangen.

Minder verharding

“Het Keizer Karel College heeft de oplossing van de problematiek eigenlijk in de vorm van een spel gegoten”, zei Gordon. “De winnaar kwam volgens ons met realistische suggesties. Maar eigenlijk hebben die teams allemaal gewonnen. Het was ontzettend lastig een keuze te maken. Maar voor ons is het natuurlijk vooral winst dat jongeren over het klimaat nadenken.”

Het probleem dat aan de klimaatverandering wordt toegeschreven is dat er meer regen valt dan voorheen. Het kost steeds meer moeite dat op te vangen. Overigens speelt op een ander tijdstip ook hittebestendigheid een rol. Volgens Gordon  moet er minder verharding plaats vinden, dus onder meer betegeling van tuinen, waartoe de gemeente ook weer meedoet aan het WK tegelwippen (voor elke ‘gewipte’ tegel, groen planten).

Foto: Wethouder Floor Gordon feliciteert winnend team

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.