Tijdens de voor de media geheime ledenvergadering van de lokale VVD ontving Claudio Mancinelli uit handen van Lennart Salemink namens het VVD-hoofdbestuur de Thorbecke penning. Dat wil de plaatselijke VVD wel kwijt via een persbericht, dat uiteraard ook de plaats en het tijdstip van de ledenvergadering liever geheim houdt.

Mancinelli kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor het vele werk dat hij voor de Amstelveense VVD heeft gedaan, waarvan hij onder meer twaalf jaar voorzitter was.

Politiek

Claudio Mancinelli heeft door zijn tomeloze energie ervoor gezorgd dat de VVD stevig geworteld is in Amstelveense samenleving, zegt de partij. “Volledig belangeloos werkte Claudio tot vaak wel 20 uur per week om “de club” zoals hij dat noemt aan te moedigen en van advies te voorzien.” De afdeling noemt hem een netwerker puur-sang die ervoor zorgde dat de achterban niet alleen uitgebreid werd, maar zich ook verbonden voelde met het reilen en zeilen in de Amstelveense politiek.

Noomen en Raat

 De VVD is een nationale partij, maar terwijl alle congressen van alle landelijke partijen toegankelijk zijn voor de media, houden de afdelingen Amstelveen daarvan bij ledenvergaderingen de deur op sloot. De lokale partijen doen overigens het tegenovergestelde.

Mancinelli heeft volgens de afdeling een personele vernieuwingsslag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Zowel in het bestuur als in de raadsfractie zorgde voor een mix van oud en nieuw. Daardoor is volgens de afdeling de continuïteit in Amstelveense fractie verzekerd.

“Samen met oud-fractievoorzitter Kees Noomen en wethouder Herbert Raat werden vele politiek noten gekraakt, maar ook vele samenwerkingsverbanden voorzien van de nodige Haarlemmerolie. Iets wat in de politiek bij tijd en wijle zeer noodzakelijk is”, zegt het lokale bestuur.

2 REACTIES

  1. Thorbecke draait zich in zijn graf om als hij ziet dat deze meesters van het cliëntelisme een naar hem vernoemde oorkonde krijgen.

  2. Thorbecke’s naam moet worden beschermd tegen dit soort misbruik.

    Johan Rudolf Thorbecke was een idealist die zijn intelligentie, kennis en sociale verantwoordelijkheidsgevoel geheel ten dienste stelde van het algemeen belang. Hij gruwde van sociale ongelijkheid en dus van de privileges en ondoorzichtige netwerken waarmee de elite van welgestelden steeds hun eigen belangen voorop konden stelden.

    Thorbecke stond – kortom – voor alles wat door het neoliberalisme van de VVD stelselmatig wordt afgebroken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.