De Amstelveense fractie in de gemeenteraad van D66 ziet geen invloed van de BBB-overwinning op de lokale coalitie. Dat zegt fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven. Pas over drie jaar zijn er weer Gemeenteraadsverkiezingen, zegt hij.

Volgens Van der Steenhoven volgt de plaatselijke fractie niet klakkelooos de leiding van de landelijke partij, die voet bij stuk wil houden in het stikstofdossier en het oorspronkelijke kabinetsbeleid; voor zowel stikstof als veestapel is D66 (landelijk) voor handhaving van het jaar 2030.

Felicitatie

“De Amstelveense D66 fractie volgt nooit klakkeloos de leiding van de landelijke partij. Ik kan me ook niet heugen dat we dit ooit gedaan hebben”, zegt Van der Steenhoven, die overigens zijn collega-raadslid Michel Becker (van Actief voor Amstelveen) feliciteert met diens zetel in Provinciale Staten (PS). Maar de overwinning van BBB betreft wel PS en indirect de Eerste Kamer, vindt hij. “De lokale verhoudingen zijn niet gewijzigd. Landelijk zal er wat mij betreft wel rekening gehouden moeten worden met de gewijzigde verhoudingen.”

Geweldig resultaat

Hij doelt op het feit dat 23% van de nationale bevolking nog het kabinet steunt, waar zowel VVD als D66 deel van uitmaken, waarvan de laatste een dreun kreeg van BBB. Van der Steenhoven zegt de verkiezingsuitslag voor die partij een ‘geweldig resultaat’ te vinden.

2 REACTIES

  1. Helemaal niets kan de lokale politiek veranderen, want ze hebben het prima met elkaar en dat laten zij zich door niets en niemand afnemen. Zelfs als BBB hier de grootste partij wordt, verandert dat niets. En als Schiphol hier een landingsbaan wil aanleggen, dan protesteert niemand want zo is Amstelveen niet en bovendien levert het vast veel banen op. Kijk maar naar die fantastische A9..

  2. Ach , dat hele D66 stelt toch in de milieuproblematiek lokaal niets voor. Ja, mevr. Gordon kletst wat over van het gas af , tegeltjes wippen en wat zonnenpanelen. Dat er nu net even buiten onze stadsgrenzen de meest idiote dingen op dit vlak gebeuren, zullen we het maar niet over hebben. Voorbeelden?
    Zo gaat de stad Rome 800 ton huisvuil per week! ( bron Parool)leveren aan Amsterdam om daar te verbranden. Daarvoor rijdt elke week een trein.
    Amstelveen levert ook huisvuil aan diezelfde verbranding. Ik heb daar onze Floor nog nooit over gehoord. Trouwens de gehele gemeenteraad niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.