Voor de derde keer neemt de gemeente deel aan de landelijke strijd om het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. De lokale overheid die de meeste tegels ‘wipt’ ter vervanging van planten wordt kampioen. Wethouder Floor Gordon startte vrijdag de deelname van Amstelveen bij de gemeentewerf aan de Amsterdamseweg.

Dat werd een promotiefilm, waarbij Gordon (Duurzaamheid) zich ontpopte als de hoofdrol spelende filmster.

Groen

Zodat zij keer op keer de tekst moest uitspreken over wat de bedoeling van het NK Tegelwippen is en met haar schep naar de tegel lopen die voor ‘wippen’ en vervangen door groen in aanmerking kwam. Althans voor de film. Zij wilde niet Sigrid Kaag achterna, zei ze. Kaag in ging destijds PR-gestuurd op een tafel dansen. Dat was toen haar D66 nog won. Hoewel tot dezelfde partij behorend had Gordon meer met groen, zei ze.

Vorig jaar eindigde de deelname in een succes, vindt de gemeente. Met ruim 23.500 gewipte tegels won Amstelveen in het gebied van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV), hetgeen volgens Gordon een succes was. Van de middelgrote gemeenten eindigde Amstelveen overigens op de 7e plaats en werd Den Haag weer landelijk kampioen.

40 %

Het probleem is dat veel tuinen, ook in Amstelveen, zijn betegeld.  In heel Nederland is dat met 40% van de tuinen zo. Het regenwater kan daar niet weg. Planten nemen het op en groen werkt als een spons, zei Gordon. Bovendien geeft het verkoeling bij hitte. En het is goed voor de duurzaamheid, wilde de wethouder over haar grote passie in het promotiefilmpje kwijt. Geregeld worden tegels opgehaald door de gemeente.

1 REACTIE

  1. Ja ons rouwrandnagelwijf met klossende werkschoenen en in een nat stinkend Manchester broekpak Floor Gordon staat pal voor de vergroening van onze planeet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.