Op de donderdagen 30 maart en 6 april (19.30 uur) houdt Mantelzorg & Meer een tweedelige online training ‘Omgaan met dementie’, voor kinderen van een ouder met die ziekte.

Als vader of moeder dementie heeft willen kinderen waarschijnlijk graag weten hoe zij hier het beste mee kunnen omgaan en wat zij beter niet kunnen doen, weet de organisatie.

Begrijpen

Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is, zegt zij. “Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang.” De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met een vader of moeder.  De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: Vormen van dementie, Werking van het geheugen, Belevingsgerichte benadering, Wat betekent het voor het kind en Hulpmogelijkheden.

Aanmelding

Na aanmelding ontvang men via de mail een link voor de online bijeenkomst. Voor vragen of aanmelden kan men contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

 

 

1 REACTIE

  1. Om beter en menselijker om te gaan met demente ouderen bestaat er dus een cursus via de pc.
    Goh, wat een menselijke benadering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.