De kantoorpanden aan de Bovenkerkerweg moeten niet gesloopt worden om op die plek extravagante hoogbouw van appartementen te realiseren.  En die moeten (liefst in hoofdzaak) gebruikt worden voor ouderen, waarbij een ‘Knarrenhof’ een aanvulling zou zijn. Dat vindt de fractie van 50Plus in de gemeenteraad, die op 29 maart met een motie komt, gesteund door GroenLinks en ChristenUnie.

De partij is voorstander van hergebruik van bestaande bouw en wil vasthouden aan een maximale bouwhoogte, die volgens  de gemeentelijke – in 2019 door de raad vastgestelde – niet hoger is dan de bomen.

Zorg-woonruimte

De fractie merkt voorts op dat 2023 het jaar van de participatie voor de gemeente Amstelveen is, dus dat wensen en zorgen van burgers serieus nemen worden genomen. Wat 50PLUS betreft kunnen in de kwestie ‘Bovenkerkerweg’ belangrijke stappen worden gezet op het gebied van mee laten praten van de burger. “Bij inwoners van Middenhoven leeft, net als bij veel andere Amstelveners, de behoefte aan (zorg)woonruimte voor hun kinderen en ouders”, zegt de fractie. “Een ‘Knarrenhof’ zou daarbij een mooie aanvulling zijn.” De partij wijst er op dat ook  omwonenden niet verrast willen door hoogbouw ‘die ruimte en uitzicht beperken’.

Circulair bouwen

V50Plus heeft  de voorkeur aan het hergebruik van de vijf kantoorpanden en een restaurant. Dar dient volgens de fractie het circulair bouwen. “Het slopen van panden en elders opnieuw bouwen zorgt voor extra uitstoot, iets wat met hergebruik beperkt kan worden”, zegt de fractie.

Winst

Ook bij hergebruik van bestaande bouw kan daaraan worden voldaan, vindt zij. 50PLUS Amstelveen meldt in de motie ook dat partijen die niet moeten gaan voor het ‘maximaliseren van winst.’ De partij is van mening dat er ook gekozen kan worden voor woningcorporaties, pensioenfondsen of stichtingen (zoals stichting Knarrenhof) om dit project te faciliteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.