B&W gaan weer eens wat onderzoeken. Deze keer. Zoals gevraagd in een motie van D66 of de door corporatie Eigen Haard nu nog wel kloppen. Huurders moeten zonder al te hoge kosten het energielabel bij hun woning, waarvoor enkele jaren geleden (betere) metingen zijn uitgevonden, kunnen laten herkeuren, zei de motie.

Dat ging CDA-er Arjen Siegmann niet ver genoeg. Een uitzending van Radar, waarin raadslid Maarten de Haan (D66) optrad, toonde aan dat labels A opeens naar G verhuizen, had hij gezien aan de Ambrosius laat. Hoewel hij mondelinge vragen over het onderwerp had gesteld, stemde hij tegen de motie. Net als de partijen 50Plus en BVNL.

Bewonerscommissies

Naar alle andere fracties in de gemeenteraad stemden voor. De motie was ingediend door D66-er Maarten de Haan en mede door Gert Jan Slump (GL), Nachshon Rodrigues Pereira (GVA) en Ewa Petiet (bbA).

Patrick Adriaans van de SP zei dat de gemeente niet alleen moet praten met Eigen Haard, maar ook met andere verhuurders van sociale huurwoningen. Wat dat betreft zouden ook bewonerscommissies naar zijn smaak kunnen worden ingeschakeld.

Eigenaar

De eigenaar van een woning is verantwoordelijk voor een label, zei wethouder Adam Elzakalai. Maar in de gesprekken over prestatieafspraken neemt hij het zeker mee. Hij gaf toe dat de nieuwe meetmethode (ingevoerd in 2021) nauwkeuriger is en dat men niet zonder herkeuring een label opeens moet verhogen.

Raadslid Emiel Sjaardema van 50Plus vond aan de motie teveel onduidelijkheid kleven en ook aa  de financiële gevolgen. Yoaron Koningsveld (BVNL) dacht er ook zo over.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.