Yara Weymiens van basisschool OBS Kudelstaart en Amina Shoaib van OBS De Westwijzer uit Amstelveen hebben de Amstellandse voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd, een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, vond plaats in Bibliotheek aan het Stadsplein.

De twee winnaars zullen binnenkort de regio Amstelland vertegenwoordigen in de regionale finale. En wellicht wordt een van hen de Nationale Voorleeskampioen 2023.

 18 kandidaten

De 18 kandidaten, allen al voorleeskampioen van hun school, werden aangemoedigd door hun supporters en om de beurt door presentator Sabina Vonk van de Bibliotheek Amstelland naar voren gehaald. Na een korte introductie las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Door de jury werd er vooral gelet op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek en de jury was belangrijk. Juryvoorzitter Ada Ruiter van boekhandel Libris Venstra maakte de uitslag bekend (foto).

Yara las een fragment voor uit het boek De Yukon vuurman van Daan Kloeg en Amina uit het boek De flat aan het einde van de wereld van Arndis Poraninsdottir.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes, leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De wedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.