Gemeenteraadslid Michel Becker (foto) van Actief voor Amstelveen is kandidaat voor de BoerBurgerBeweging (BBB) bij de Provinciale verkiezingen. Al eerder sprak Actief voor Amstelveen sympathie uit voor die partij. Op de kandidatenlijst voor Provinciale Staten staat Becker nu op de achtste plaats.

Onverkiesbaar, denkt hij zelf. “BBB rekent op een fractie van vijf á zes leden”. Veel standpunten van de partij komen overeen met die van Actief voor Amstelveen (AVA). Bijvoorbeeld dat iedere burger een dak boven zijn hoofd moet hebben en daarom moet de overheid zorgen voor een koop- of huurhuis voor elke doelgroep.

Klimaatneutraal

BBB wil verder in Noord-Holland openbaar vervoer en fietspaden versterken en verduurzamen, boeren, tuinders en vissers en  het MKB helpen, in 2050 klimaatneutraal en circulair zijn en er voor zorgen dat burgers serieus worden genomen. Het klimaatneutraal zijn mag niet kostenverhogend voor de inwoners zijn, vindt BBB.

Schooldirecteur

Ook uit de AVA-gelederen komt Ronald Bouwman, directeur van de school voor speciaal onderwijs ‘De Bloeiwijzer’ aan Den Bloeienden Wijngaerdt. Hij is kandidaat voor BBB bij de verkiezing voor het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en staat op de tweede plaats. De verkiezingen voor provinciale staten en de waterschappen vinden gelijktijdig plaats op 15 maart. De provinciale staten kiezen op hun beurt de Eerste Kamer. Overigens staat Becker als kandidaat voor het waterschap als zesde op de lijst.

BBB is er voor dat kennis over water via scholen wordt uitgebreid. En BBB wil innovatie van zout naar zoet water stimuleren, om gebrek aan drinkwater te voorkomen.

4 REACTIES

  1. Interessant om te zien hoe michel becker makkelijk van partijen wisselt. Hij was jarenlang raadslid voor D66 De partij van de klimaatdrammers zoals Rob Jetten dat noemt.

    Dat is de partij die diametraal tegenover BBB staat als het om landbouwbeleid (Tjeerd de Groot) gaat en zo ongeveer de reden dat BBB is opgericht. Ongeveer water en vuur. En nu komt dus een oud-D66 er op voor BBB?

    Je kan het ook opportunisme noemen en met alle winden mee waaien

  2. Lachwekkend dat Michel Becker kandidaat is voor BBB. Hij ziet nog kans om de enige plant in zijn huis dood te laten gaan.
    Maar ja, het is in de loop der jaren wel bekend geworden dat hij niet vies is van enig opportunisme en wat populistische uitspraken . D66, VVD, AVA en nu BBB. Wat volgt bij deze “volksvertegenwoordiger “ ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.