Eind april voert de gemeente ook in Bankras Noord, rond het winkelcentrum Bankrashof, betaald parkeren met vergunning in. Daardoor worden leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid gewaarborgd, vindt zij.

Uit parkeerdrukmetingen bleek volgens de gemeente dat de parkeerdruk in Bankras Noord dusdanig hoog is dat er betaald parkeren ingevoerd kan worden.

Forenzen

De gemeenteraad heeft vastgesteld wanneer de verkeersdruk hoog genoeg is voor betaald parkeren, zegt de gemeente. “Wij vinden dat bewoners in de eigen straat moeten kunnen parkeren”, zegt wethouder Herbert Raat (parkeren). Er kunnen volgens hem gevaarlijke situaties ontstaan als automobilisten rondjes rijden door woonwijken op zoek naar een parkeerplek. “We voeren in steeds meer gebieden betaald parkeren in, zodat er genoeg parkeergelegenheid voor Amstelveners en hun bezoek is. Daarom willen wij voorkomen dat forenzen hier gratis komen parkeren om bijvoorbeeld op het openbaar vervoer te stappen naar Amsterdam of Schiphol.”

Parkeerdruk

Om betaald parkeren in te kunnen voeren, moet de parkeerdruk minimaal 85% zijn in een gebied van minimaal 40.000m2. Hoewel de parkeerdruk lager dan dat percentage uitvalt, geldt daar van april af toch betaald parkeren. Dat is om te voorkomen dat door de olievlekwerking de parkeerdruk ook hier onacceptabel wordt, zegt de gemeente.

Bezoekersvergunning

Voor automobilisten zonder parkeervergunning gaat een maximale parkeerduur gelden van 2 uur a € 1,05 per uur. Bewoners kunnen een bezoekersvergunning aanvragen voor hun bezoek, zodat zij voor een langere periode en tegen een gereduceerd tarief kunnen parkeren.

3 REACTIES

  1. en zo wordt langzaam aan HEEL Amstelveen Noord betaald en vergunningenparkeren.
    Wedden dat het resterende deel ook snel volgt?

    In het Collegebesluit staat trouwens dat het niet kostendekkend is door deze uitbreiding. Oftewel de tarieven gaan omhoog over een tijdje…

  2. Gaat betaald parkeren er ook weer af als er geen parkeerdruk meer geconstateerd wordt van de z.g.forensen? Niet dus. Wordt ons gewoon door de strot geduwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.