Zondag 12 februari (12.00 uur) geeft in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a het Duo Omnia een concert. Het duo bestaat uit klarinettist Judith de Mos en organist / pianist Henk Trommel.

Het concert duurt een uur en begint dus om 12:00 uur. De toegang is vrij, maar na afloop wordt een gift zeer op prijs gesteld en gebruikt om de Kruiskerkconcertserie te bekostigen.

Veelkleurig

Henk Trommel, de cantor-organist van de Kruiskerk, en Judith de Mos spelen al jaren samen. De naam Duo Omnia hebben ze gekozen omdat ze graag met ‘veelkleurige’ muziek uit verschillende stijlperiodes komen in hun concerten. Tot hun repertoire behoort niet alleen muziek uit de renaissance en barok, maar ook uit de romantiek en uit de twintigste eeuw.

Heerlijkheid

In dit concert brengt het tweetal bewerkingen gemaakt van geliefde stukken uit de negentiende eeuw, zoals Variaties op het thema ‘U zij de glorie’ van Ludwig van Beethoven (WoO 45). Het thema is overigens van Händel. Van César Franck speelt het de bekende en geliefde Prélude, fugue et variation (Opus 18), van Josef Rheinberger de melodieuze Prelude uit Suite Opus 166, oorspronkelijk gemaakt voor orgel en viool. Samen spelen de musici ook van de hedendaagse Jiddische componist Daniel Galay enkele klassieke klezmermelodieën. Solo voert Trommel de tweedelige Derde Orgelsonate (Opus 65) van Felix Mendelssohn uit (Con moto maestoso, gebaseerd op het koraal Aus tiefer Not, en Andante tranquillo).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.