Het Cobra Museum biedt ook dit jaar een Winterschool aan in samenwerkinwerking met Tyas Leeuwerink van dinsdag 28 februari tot en met donderdag 2 maart. Vorig jaar was is het museum de eerste editie. Deze staat in het teken van het persoonlijk manifest.

De school is gericht op ‘makers’ en hun intrinsieke motivatie om te creëren. Hoewel die lust soms op een laag pitje staat, is wat men ook maakt en welke vorm men ervoor kiest, iets zegt over de persoonlijkheid van de maker en hoed die zich verhoudt tot de wereld waarin hij of zij leeft, zegt het museum.

Winterschool

In deze Winterschool werkt men zowel individueel als in groepsverband, waarbij deelnemers de eigen overtuiging en zeggingskracht onder de loep nemen en de vorm zoeken die zich daar het beste voor leent. Gedurende drie dagen zijn er korte colleges en is er ruimte voor feedback. Men gaat aan de slag om een serie van werken te maken, daarbij geprikkeld om te creëren en zich open te stellen voor nieuwe ideeën. “Wat hier vervolgens uit voortkomt en de selectie die zal worden gemaakt ter afsluiting op de laatste dag, vormen het persoonlijk manifest van de deelnemers.

Docent

Tyas Leeuwerink (1989, Amsterdam) is kunstenaar en als docent verbonden aan diverse toonaangevende musea in Amsterdam, zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.  Er zijn slechts tien plaatsen beschikbaar. Iedereen vanaf 18 jaar oud die affiniteit heeft met kunst is welkom om deel te nemen aan Winterschool, van beginners tot gevorderden. Aanmelden kan via cobra-museum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.