Zondagavond (22 januari) werden twee Amstelveners, Mieke van der Zwaan en Bart Kanis, door GroenLinks onderscheiden met het zogeheten ‘Groene Lintje’. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Amstelveen in de Annakerk aan de Amsterdamseweg.

De twee kregen hun Groene Lintje uitgereikt door juryvoorzitter wethouder Jacqueline de Maa van Ouder-Amstel.

Zes genomineerden

Het Groene Lintje wordt jaarlijks door GroenLinks uitgereikt om Amstelveners in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor de medemens en demeneeschap. en op die manier bijdragen aan een beter, groener, socialer Amstelveen. Het was de bedoeling om mensen te onderscheiden die hun goede werk in stilte doen. Er waren zes mensen genomineerd. De jury moest bepalen woe de lintjes wonnen. Voorzitter De Maa onthulde door die taak slecht te hebben geslapen. “Alle inzendingen hadden moeten winnen”, zei ze. “Hoe kies je tussen mensen die allemaal goed werk doen? De bijdrage van degene die buren helpt is niet minder belangrijk dan de inzet van iemand die helpt in een verzorgingstehuis. Het werk van mensen die vuil rapen is niet minder belangrijk dan het werk van de inwoner die het groen helpt verzorgen.”

 Duurzaamheid

Het lintje voor groen gedrag ging naar Mieke van der Zwaan (foto), omdat alles wat zij doet met de door GroenLinks bewierookte duurzaamheid heeft te maken. ‘Ze handelt vanuit een bewuste levensstijl, voor zichzelf en anderen,’ meldde het juryrapport. ‘Ze maakt bewuste keuzes als ze boodschappen doet, houdt de omgeving schoon door afval op te ruimen, heeft een ruilkastje in haar tuin en maakt kinderkleding van oude kleren. Ze verplaatst zich uitsluitend met het openbaar vervoer of op de fiets.’

 Sociaal

De tweede winnaar was Bart Kanis (foto onder). Het juryrapport prijs zijn sociale opstelling: ‘In de flat waarin hij woont staat hij voor iedereen klaar. Hij helpt mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en maakt hen wegwijs in de buurt, en vervoert ze zelfs naar huisarts of ziekenhuis als dat nodig is. Hij lost problemen van bewoners op, ruimt zwerfvuil op en onderhoudt de contacten met Eigen Haard.’ De jury waardeert de bescheidenheid waarmee Bart zoveel mensen op zoveel manieren ondersteunt.

Foto: amstelveenweb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.