De gemeente moet meer subsidies aanvragen bij Rijk en de EU, vindt de VVD, die er schriftelijke vragen over aan B&W heeft gesteld.  Dat het een interessante bron van inkomsten kan zijn, heeft de gemeente volgens de VVD enkele jaren geleden al onderkend, wat resulteerde in meer aanvragen.

Gezien de ambitieuze agenda van de gemeente op het gebied van groen, duurzaamheid en leefbaarheid gelooft de fractie dat er meer subsidiekansen zijn en komen op gebied van subsidies voor specifieke projecten, zegt VVD-raadslid Bart Dorgelo.

Benchmark

Zowel bij de Nederlandse als de Europese overheden en fondsen. Dorgelo wil weten hoeveel de gemeente in de laatste vijf jaar nu aan subsidies heeft binnengehaald en voor welke projecten dat dan was. En hoeveel was dat per project vraagt hij ook. Ook wil hij weten hoeveel geld de gemeente vrijmaakt voor het aanvragen van subsidies. Als die kosten- en batenanalyse een positief resultaat oplevert, vraagt Dorgelo naar de grootte van dat positieve resultaat. En of er contact is geweest met buurgemeenten om te leren van hun subsidie aanvraag trajecten. “Heeft de gemeente een externe benchmark overwogen zoals bijvoorbeeld die van www.vindsubsidies.nl om vast te stellen hoe wij het doen ten opzichte van gelijkwaardige gemeenten ten aanzien van het resultaat van subsidie aanvragen?” Dorgelo geeft ook de mogelijkheid in overweging in het jaarverslag ’22 specifiek te benoemen hoeveel inkomsten de gemeente uit subsidies ontvangt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.