Wethouder Herbert Raat (foto) heeft blijkbaar door dat transparante communicatie met de gemeente veel beter kan en in elk geval niet is te vinden via de gemeentelijke website. Naar brieven aan de gemeenteraad zoekt men zich daar blijkbaar een ongeluk. Die zouden wel sneller te vinden moeten zijn op c, geeft hij toe. Dat zou wel moeten, geeft hij toe. “In principe”, voegt Raat eraan toe. Omdat hij van die openheid blijkbaar niet overtuigd is plaatst hij die brieven over diverse onderwerpen in het vervolg – naar aanleiding van een bericht op www. amstelveenblog.nl – op zijn persoonlijke website. “Deze zijn in principe ook te vinden op Amstelveen.nl“, zegt hij. Maar: “Omdat het soms even duurt voordat ze te vinden zijn op de gemeentesite, plaats ik ze vanaf nu ook weer op deze site. Zo zijn ze altijd te vinden voor Amstelveners en media.”

Hier komt dus wat men aan de gemeenteraad schreef:

Bussluis

2022-11-11 Brief over de rechtszaak tegen de besluitvorming over de bussluis in Bovenkerk. De gemeente heeft de zaak verloren en moet een nieuw verkeersbesluit nemen. Dat gaan we doen. Belangrijkste uitgangspunt is de verkeersveiligheid. Raadsbrief beroep bussluis Bovenkerken zieHIERvoor de uitspraak.

Witte ULO

2017-22-12 Brief over de stand van zaken bij de witte ULO aan de Savornin Lohmanlaan. Op 2017-22-8 heb ik eenbouwstop opgelegdomdat ze zonder vergunning aan de slag waren gegaan.
Raadsbrief laatste stand van zaken omgevingsvergunning Savornin Lohmanlaan

2017-20-12 Brief aan de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) over het gebouw aan de Randwijcklaan 13. Het gebouw heeft historische waarde, zie het bijgevoegde rapport bij de brief. Helaas is dit nooit vastgelegd in een bestemmingsplan of op de monumentenlijst. Nu probeer ik het gebouw te behouden voor Amstelveen, de uitkomst is onzeker. Met de vereniging wil ik kijken of we situaties als dit kunnen voorkomen.
Raadsbrief Randwijcklaan 13 Vereniging Historisch Amstelveen

2017-11-12 Brief over de stand van zaken transformatie van het oude KPMG-kantoor naar woningen. Lang was dit pand het symbool van leegstand gelukkig gaat dit nu veranderen.
Raadsbrief Transformatie KPMG/De Bovenlanden

22 REACTIES

 1. Er.staat helemaal niet wat er in die brieven staat en wie ze heeft geschreven.

  Ik ga een brief aan de gemeenteraad schrijven over de fietsenchaos op het Stadsplein en zal kijken of prethouder Raat die op zijn weblog zet.

 2. https://amstelveen.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Details/6b941de0-84c8-4ed7-ae7a-6f4c7945d33d

  is de link voor de brieven aan de raad

  https://amstelveen.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports/Details/b460f9b1-b34a-49ae-a691-ecbd5b109fe7

  is de link voor de antwoorden op schriftelijke vragen

  https://amstelveen.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/5cd694aa-85c1-42c2-8a00-2d807b5caceb

  us de link voor de wekelijkse stukken van B&W; daar is de site van HerbertRaat niet voor nodig!

 3. Waarom geen link naar de website van Herbert Raat, zodat iedereen daar ALLE brieven kunnen lezen die burgers aan de gemeenteraad hebben geschreven?

  Ik moet nog zien of daar niet alleen selectie van de prethouder staat.

 4. Openheid&transparantie is wederzijds. Dat wenst deze man nog steeds niet (bewust) te begrijpen. Zoals gewoonlijk weer éénrichtingsverkeer!
  Zoals gewoonlijk houdt hij zijn mond dicht over de onwil om de vrije pers toe te laten bij allerlei zaken.
  Maw het niveau van de democratie zakt steeds verder weg in de bagger.

 5. Door innige samenwerking tussen politieke macht en pers wordt de democratie buiten spel gezet. Johan Bos lijkt wel Raats perschef en voorlichter.

  Met zo’n gelijkgeschakelde lokale pers heeft het gemeentebestuur helemaal geen afdeling Communicatie nodig.

 6. Drie van de vier brieven gaan over zaken van 5 jaar geleden.
  Als je dat openheid en transparantie noemt. Elke burger heeft al kunnen waarnemen wat de uitkomst was geworden.
  Dit is gewoon weer eens het zoveelste ( nietszeggende) PR stuntje van de hr. Raat. Mag hij doen hoor, maar het lijkt me dat iedereen dat ondertussen wel door heeft.

  • Het zoveelste ( nietszeggende) PR stuntje van de hr. Raat waar Johan Bos kritiekloos aan meewerkt. Een ééntweetje van een komisch duo.

   • Ik zie mijn naam weer genoemd en wijs u er op dat de gemeente vijf wethouders plus een burgemeester en 37 raadsleden heeft. En laat nou die ene wethouder, met wie u in het verleden een botsing had, volgens u alles bepalen en niets goed doen. Eerlijk?

  • Andere wethouders proberen niet voortdurend om met onzinnige pr stuntjes en met uw hulp in de publiciteit te komen omdat zij het te druk hebben met hun werk.

   Waarom reageert u trouwens niet op Frank?

 7. Frank schreef: ”
  Dit is gewoon weer eens het zoveelste ( nietszeggende) PR stuntje van de hr. Raat.”

  Ik wees er op dat Raat alleen kan pr-stunten dankzij kritiekloze medewerking van de gelijkgeschakelde lokale pers. Iedere week weer, in Amstelveens Nieuwsblad, AmstelveenZ en AmstelveenBlog.

 8. Beste van Waanzin
  U stapelt de ene belediging op de andere naar de arme Bos. Tegelijk roeptoetert u dat er echt een onafhankelijk medium of platform moet komen.
  Waarom doet u het niet zelf? Kunt u het niet? Wilt u het niet? Of vindt u het wel makkelijk zo?

  • Anoniem beledigen is laf, onfatsoenlijk en oneerlijk.

   Ik beledig Johan Bos niet persoonlijk (en zeker niet anoniem) maar ik heb wel kritiek op wat hij onder het mom van onafhankelijke journalistiek doet, namelijk voortdurend kritiekloos een wethouder behulpzaam zijn bij diens pr-stuntjes.

  • Dat heeft hij ook gedaan! Maar toen werden alle 2 zijn lezers aan de lopende band gecensureerd aangezien die naar inzicht van de hr. Waning allemaal persoonlijke opmerkingen plaatste.

 9. Inhoudelijke kritiek op iemands uitingen en gedragingen is toegestaan, off-topic persoonsgerichte belediging niet.

  Anonieme belediging is laf, onfatsoenlijk en oneerlijk.

 10. Een gevalletje van deugdelijke gebruiksvoorwaarden die op een eerlijke, transparante en rechtvaardige manier worden gehandhaafd.

  Handhaving?! Daar houden Raat en Bos niet van.

  • Correctie:
   Een gevalletje van GEEN deugdelijke gebruiksvoorwaarden die op een eerlijke, transparante en rechtvaardige manier worden gehandhaafd.

   Toevoeging: Anonieme beledigingen moeten verboden worden, omdat zij laf en oneerlijk zijn en geen discussieerbare mening bevatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.