De gemeente heeft de samenwerking met BeterBuren, gericht op gratis buurtbemiddeling, verlengd. Overigens net als de buurgemeenten Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel.

Burgemeesters van de diverse gemeenten en vertegenwoordigers van de corporaties Eigen Haard en Woonzorg Nederland tekenden woensdag  (9 november) voor vier jaar verlenging (foto).

 Laagdrempelig

De gemeente Amstelveen werkt sinds 2012 met BeterBuren samen. Het is een organisatie die op een laagdrempelige manier tot een oplossing probeert te komen als er burenruzies zijn. Dat klukt volgens de gemeente in veel gevallen. “Minimaal 70% van de aanmeldingen voor buurtbemiddeling worden opgelost”, zeggen gemeente en de organisatie BeterBuren.

Verschillen in leefstijl

“Gelukkig kunnen veel Amstelveners goed met hun buren en andere buurtbewoners overweg”, zegt burgemeester Tjapko Poppens. “Soms leiden verschillen in leefstijl, gezinssamenstelling of achtergrond tot ruzie tussen buren of buurtbewoners. Als buren er zelf niet meer uitkomen, kunnen zij BeterBuren inschakelen.” Vaak slaagt BeterBuren volgens hem erin met bewoners tot een duurzame oplossing te komen. “Het is van belang dat inwoners zich prettig en veilig voelen, thuis en op straat. Dat draagt ook bij aan de leefbaarheid en de sfeer in de wijk.”

 Twee buren

Buurtbemiddeling is er voor overlast- of conflictsituaties waarbij twee buren betrokken zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om geluidsoverlast, tuinproblemen of stankoverlast. Goed opgeleide bemiddelaars spreken eerst beide buren afzonderlijk. Als dat nodig is, volgt daarna een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Onder begeleiding van de bemiddelaars wordt naar oplossing(en) gezocht waar beide partijen tevreden me zijn. De ervaring leert dat het vaak al mogelijk is in één gesprek tot afspraken te komen. Voor informatie en aanmelding:www.beterburen.nlvan 085-9022810.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.