Uiteraard weer in het diepste geheim bezocht wethouder Marijn van Ballegooijen de pleegouders René en Charlotte. Een achternaam wordt in het persbericht, dat achteraf verscheen, niet gegeven. Wel dat hij hen in de Week van de Pleegzorg als bedankje een cadeaubon overhandigde. Overigens krijgen alle Amstelveense pleegouders die voor hun inzet.

De waarde van de cadeaubon wordt in het persbericht niet genoemd, evenals wanneer het bezoek door de wethouder plaatsvond. Er zijn nu 49 pleeggezinnen in de gemeente en dat waren er vorig jaar nog zestig.

Afname

Ook landelijk neemt het aantal af, zoals uit het Journaal en andere nationale media bleek. In de Week van de Pleegzorg vraagt men aandacht voor de diverse manieren waarop men pleegouder kan zijn. Zowel part- als fulltime en crisisopvang. Om bij dat eerste te beginnen: Zelfs een weekend is goed. Er zijn in het land 3500 pleegouders nodig.

Volgens Marijn van Ballegooijen is pleegzorg een essentiële schakel om kinderen te helpen als het misgaat in een gezin en uithuisplaatsing nodig is. “Want de liefde en aandacht die pleegouders bieden, is onbetaalbaar en maakt een wezenlijk verschil in het leven en de toekomst van deze kinderen,” vindt hij.

 Pleegdochters

Het door gem bezochte paar bestaat al 33 jaar uit pleegouders, die in totaal elf kinderen opvoedden. Het paar heeft nu nog twee pleegdochters in huis. Pleegouders krijgen overigens wel een vergoeding voor hub inzet, maar die is volgens velen te krap. Charlotte en René zouden gezegd hebben dat pleegzorg hun levenswerk is. Zij begonnen destijds met crisisopvang, maar groeiden naar voltijdszorg. “Het brengt ons ook zoveel, want met de juiste aandacht en liefde, zie je deze kinderen echt opbloeien”, zouden zij hebben gezegd. “Dat geeft zoveel voldoening. Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk. Het vraagt geduld, tijd, inzet en je moet zelf veel regelen. Maar we hebben het altijd met liefde gedaan. We zijn nu zelfs pleegoma en –opa, want we passen op de kinderen van onze pleegkinderen.” Meer informatie ophttps://www.pleegzorg.nl/pleegouder-worden.

Fotobijschrift: Marijn van Ballegooijen met Charlotte (links), pleegdochter Lisa en René (rechts).

1 REACTIE

  1. Alle lof voor deze mensen!
    Trouwens in dit specifieke geval vind ik het goed dat de pers er buiten is gehouden. Het betreft hier een kwetsbare groep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.