Omdat de ’thuiswerkbomen’ die 10.000 Amstelveense basisschoolkinderen anderhalf jaar geleden, in voorjaar 2021, me naar huis inmiddels kregen veelal te groot zijn geworden, kunnen zij die volgende week woensdag verplanten op de zogeheten Bomenschool.

Sommige boompjes zijn te groot geworden voor in de tuin of pot, constateert de gemeente. Vandaar de mogelijkheid het boompje te verplanten op de locatie van de Bomenschool.

Plantenervaring

Volgende week woensdag (9 november) is het Boomfeestdag. Op de Bomenschool aan Langs de Akker 1 is dan van 12.00 tot en met 18.00 uur iemand die er verstand van heeft aanwezig kinderen te helpen het boompje te verplanten. Wethouder Floor Gordon van Groenbeheer en Natuur- en Milieueducatie) is van mening dat de gemeente zo elk kind een plantervaring aan huis geeft. “Zij leerden wat bomen nodig hebben om te groeien en waarom bomen zo belangrijk zijn voor onze stad,” zegt ze. Kinderen die hun boom willen verplanten kunnen een mail sturen naar:bomenschool@amstelveen.nl. Overigens hoeft dat niet per se op Boomfeestdag, een ander moment mag ook. Hiervoor kunnen zij ook een mail sturen naar de postbus.

Boomfeestdag

Tijdens de Boomfeestdag zijn er meer festiviteiten aan de gang op de Bomenschool. Twee klassen van basisschool De Horizon planten 150 nieuwe bomen op de kwekerij en zij leren een speciaal Boomfeestlied.

Langs de A9

De Thuiskweekboompjes bestaan uit negen Nederlandse soorten, van haagbeuk tot hazelaar en van zomereik tot lijsterbes. Na twee groeiseizoenen zijn sommige boompjes al bijna twee meter hoog. De Bomenschool is een kwekerij waar kinderen al 1.000 bomen hebben geplant. De bomen op de Bomenschool verplaatst de gemeente over een paar jaar naar hun definitieve plek in groenstroken rond de A9 of elders in de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.