‘Kijk op Schiphol’ heet het gratis lespakket voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool, dat woensdag feestelijk werd gelanceerd.

Er worden vragen in beantwoord als wanneer er voor het eerst een vliegtuig op Schiphol landde, hoeveel passagiers per dag via die luchthaven reizen en naar hoeveel landen men vandaar kan vliegen.

Kerndoelen

Het lespakket is ontwikkeld door Royal Schiphol Group samen met uitgeverij Zwijsen. In de digitale lessen duiken kinderen in de wereld van de luchthaven. Ze leren over het reilen en zeilen op het belangrijke verkeersknooppunt van het land. Maar ook over belangrijke maatschappelijke thema’s als werkgelegenheid, duurzaamheid en interculturele communicatie. De lessen sluiten aan bij diverse kerndoelen binnen de leergebieden Nederlands en Oriëntatie op jezelf en de wereld. De kerndoelen geven per vak aan wat de leerlingen moeten kennen en kunnen aan het einde van de basisschool.

Drie keuzelessen

‘Kijk op Schiphol’ bestaat uit vier lessen: een basisles en drie keuzelessen die naar wens allemaal uitgevoerd kunnen worden of waarbij de leerkracht een keuze maakt. In de basisles maken de leerlingen kennis met Schiphol door middel van een filmpje en een quiz. Les 2 gaat over wie er allemaal werken op Schiphol: Van schoonmaker tot bird controller en van de piloot tot de bagagemedewerker. In les 3 leren de leerlingen over hoe die luchtgaven zegt te werken aan duurzame energiebronnen, recycling en circulaire bouwwerken. En de laatste les gaat over Schiphol als ontmoetingsplek van culturen. Vragen als ‘hoe communiceer je met elkaar?’ en ‘hoe houd je rekening met de verschillende talen, geloven en culturen?’ komen hierin aan bod. 

 Feestelijke presentatie  

Woensdag (2 november) werd het lespakket gelanceerd en in vogelvlucht doorgenomen met de leerlingen van de basisscholen Opmaat uit Nieuw-Vennep en de Antoniusschool uit Kudelstaart. 88 kinderen kregen een gastles van medewerkers van Schiphol. Ook namen zij een kijkje op het panoramaterras en maakten ze kennis met de diverse beroepen op de luchthaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.