De Voedselbank kreeg vijfduizend euro van de Rabobank. Maar directeur Ugur Pekdemir van de regionale Rabobank deelde aan meer dan honderd verenigingen en stichtingen geld uit.

Pekdemir deed dat in het clubhuis van een lokale (Amstelveense) hockeyvereniging, maar in totaal waren er zes van die locaties in de Metropool Regio Amsterdam (MRA).

Geen stemmachine

Daar werden zevenhonderd cheques uitgereikt aan de deelnemers van Rabo ClubSupport, die samen ruim zes ton kregen. Rabobank zegt op deze manier te willen bijdragen aan bijvoorbeeld verduurzaming, talentontwikkeling of het aantrekken van nieuwe leden. De leden van de Coöperatieve Rabobank konden stemmen voor hun favoriete vereniging, stichting of andere organisatie. “Maar Rabo ClubSupport is meer dan de stemcampagne”, zegt de bank. “Met verenigingsondersteuning bieden we clubs het hele jaar door ondersteuning op maat. Met het programma krijgen clubs en verenigingen kennis en expertise die ze nodig hebben bij het realiseren van hun ambities.”

Cultuur

Het hulpprogramma kan volgens de bank bestaan uit de begeleiding door een expert of masterclasses en workshops. Op dinsdag 29 november organiseert zij een bijeenkomst voor de (amateur) kunst- en cultuursector in het Cobra Museum. “Want Rabo ClubSupport is er niet alleen voor sportclubs”, zegt de bank. Hoe kunnen we meer jongeren inspireren? Hoe kunnen we meer vrijwilligers en sponsoren aantrekken? Hoe vinden wij een geschikte oefenruimte? Dat zijn vragen die op de inspiratieavond volgens haar aan bod komen. ‘Experts en clubs, die al eerder zijn gestart met het traject, delen hun ervaringen”, zegt Rabo.

In oktober dus vond dus weer de uitreiking van de Rabo ClubSupport stemcampagne plaats. Daarmee is de stemcampagne afgerond, maar met Rabo ClubSupport biedt Rabobank het hele jaar door ondersteuning op maat, zegt zij. In de metropoolregio stemden 12.434 leden van de Rabobank.

Clubs toekomstbestendig
“Sportclubs en cultuurverenigingen vormen een belangrijk sociaal netwerk in onze regio. Rabobank vindt het belangrijk dat clubs deze rol nu en in de toekomst blijven vervullen”, zegt Ron Leegwater (Adviseur Marketing, Communicatie en Coöperatie). “Daarom helpen wij, samen met onze partners NOC*NSF, de aangesloten sportbonden en LKCA, clubs graag om sterker en toekomstbestendig te worden”.
Met het programma krijgen clubs en verenigingen kennis en expertise die ze nodig hebben bij het realiseren van hun ambities, zegt Rabo.

In september vond de kick-off van een nieuw traject verenigingsondersteuning plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bijna 20 clubs starten dit najaar met 1-op-1 begeleiding en gaan samen met een expert aan de slag met bijvoorbeeld het verduurzamen van het complex, de toekomstvisie van de vereniging of vrijwilligersmanagement.

Meer informatie over de inspiratieavond of Rabo ClubSupport op www.rabobank.nl/amsterdam.

1 REACTIE

  1. Misschien ook eens aan de buurthuizen denken, die veelal voor de accommodatie zorgen voor deze verenigingen, want die hebben een aardige veer moeten laten door Corona?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.