In de Nationale Klimaatweek, die op maandag 31 oktober begint, geeft de gemeente dagelijks online eenvoudige tips ‘waarmee inwoners direct aan de slag kunnen’ en die volgens haar ‘bijdragen aan een duurzame leefomgeving’. Ook komt er dinsdag 1 november (19.30 uur) het een uur durende gratis webinar ‘De energierekening verlagen met een tochtvrij huis’. Op vrijdag 4 november staan energie- en klimaatcoaches op de weekmarkt.

Zij beantwoorden vragen en geven tips op het gebied van energie besparen en het klimaatbestendig maken van de tuin.

Uitdaging

Het is natuurlijk een kolfje naar de hand van wethouder Floor Gordon van duurzaamheid, die meent dat Amstelveen staat voor “een enorme uitdaging”. Die staat volgens haar uit het antwoord geven op de vraag hoe inwoners kunnen besparen op energie en bijdragen aan een duurzamere stad. “De andere vraag is hoe we ons kunnen voorbereiden op het veranderde klimaat met steeds langere periodes van droogte en hitte, afgewisseld door hele natte periodes.”

Webinar

Het webinar gaat dus over het verlagen van de energierekening met een tochtvrij huis. Tijdens deze onlinebijeenkomst krijgen woningeigenaren en huurders uitleg hoe ze het energieverbruik kunnen verlagen. Ook wordt uitleg gegeven bij het dichtmaken van naden en kieren in de woning, een snelle manier om gas te besparen en het comfort in huis te verhogen, zegt de gemeente. Tijdens de hele avond is er ruimte voor vragen via de chat. Aanmelden voor de avond kan op: www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen/online-informatieavonden-voor-bewoners-2022

Klimaatkraam

Van 08.00 tot 15.00 uur staat vrijdag 4 november een ‘klimaatkraam’ op de markt, vlakbij restaurant Zorgeloos (Stadsplein 14). Daar treft men dus de energie- en klimaatcoaches voor informatie voor woningeigenaren en huurders. De energiecoaches geven tips over het besparen van energie en beantwoorden vragen die inwoners hebben. Ze nemen enkele eenvoudige materialen, zoals een radiatoronluchtingssleutel en een douchetimer, me die ze demonstreren en gratis uitdelen (zolang de voorraad strekt). De klimaatcoaches zijn aanwezig om bezoekers gratis tuinadvies te geven. De coaches hebben in totaal 15 tuineigenaren in Amstelveen gratis klimaatadaptief tuinadvies gegeven. Daarnaast onderzochten zij welke klimaatbestendige maatregelen in de ene wijk wél en de andere wijk juist niet gewenst zijn. Hier vertellen ze meer over. Daarnaast demonstreren ze hoe inwoners met een ontkoppelset zelf hun regenpijp kunnen aansluiten op een regenton.

 Korting regentonnen

Regentonnen vangen water op wat gebruikt kan worden in periodes van droogte. Om de aanschaf van een regenton te stimuleren, organiseert de gemeente een regentonnenactie. Zij vergoedt bij 50 regentonnen elk € 50 op de aankoopkosten. Om hiervoor in aanmerking te kopen kunnen inwoners van 24 oktober t/m 6 november het aankoopbewijs insturen. Alle informatie is te vinden op www.amstelveenrainproof.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.