Een grappige, spannende en muzikale familievoorstelling met poppen en live animatie over de VOC tijd is zondag (9 oktober) te zien door iedereen van zes jaar en ouder om 14.30 uur in het Amstelveens Poppentheater.

Eigenlijk gaat het ook over de tijd waarin wij leven. De voorstelling heet Peter Peper.

Rijsttafel

Het verhaal is dat Milan en Yalan graag een ‘rijsttafel’ willen maken, maar niet weten hoe ze dat moeten doen. Wat nu? Plotseling verschijnt Peter Peper, een piraat uit lang vervlogen tijden. Hij neemt hen me op reis door de tijd. Ze varen over woeste zeeën, raken de weg kwijt en spoelen aan op het eiland Banda. Ze klauteren over rotsen van gember en sluipen door een jungle van groenten. Dan ontmoeten ze Saraja, die tot slaaf is gemaakt en moet werken voor de VOC. Samen gaan ze op smokkeltocht naar de plantage van de kaaskoppen. Zullen zij in staat zijn om Saraja te bevrijden en de benodigde specerijen te veroveren voor hun recept?

Koken

In Peter Peper versmelten muziektheater, poppenspel, en live-animatiefilm tot een spannende, soms ontroerende maar vooral grappige voorstelling. Zo komt de oude geschiedenis van ver weg naar dichtbij. Er wordt echt gekookt en men mag ook proeven. Peter Peper is een co-productie van IJsbeerINC en Hotel Modern, het gezelschap dat nationale en internationale bekendheid verwierf.

Toegangsprijs: € 9. Reserveren kan via www.amstelveenspoppentheater.nl; info@amstelveenspoppentheater.nl via 020-6450439

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.