Ook in boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg is te zien dat van 5 tot en met 16 oktober weer Kinderboekenweek wordt gehouden. Het thema is dit jaar ‘Gi-ga-groen’ en in de week staan dieren en de natuur centraal.

Op woensdag 5 oktober (15.00 uur), de dag na Dierendag en de eerste dag van de Kinderboekenweek, komt fluffie filmster Abatutu met zijn huisgenoten op bezoek bij Boekhandel Blankevoort, samen met hun baasje en trainer Sabine van der Helm. De aanleiding is het verschijnen van het prentenboekje over Abatutu’s huisgenoot Chanjo, ‘Chanjo zoekt zijn papa en mama’. Chanjo is er zelf ook bij.

Boomhut

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire ‘De waanzinnige boomhut’-reeks, maakten als eerste buitenlandse auteur en illustrator het Kinderboekenweekgeschenk. Edward van de Vendel, die de boeken van Griffiths en Denton vertaalde, tekende ook voor de vertaling van het geschenk. De ‘Waanzinnige boomhutverhalen’ krijgt men gratis bij aankoop van kinderboeken ter waarde van ten minste € 12,50. Illustrator Marije Tolman verzorgde dit jaar het Prentenboek van de Kinderboekenweek, genaamd ‘Egalus’. Het is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 8,25 (zolang de voorraad strekt).

Chanjo

Wie zijn Chanjo, Abatutu en hun huisgenoten zijn harige filmsterren die in heel veel films, theater- en televisieproducties gespeeld hebben, zoals bijvoorbeeld de verfilming van ‘Wiplala’, ‘Achtste groepers huilen niet’, ‘Superjuffie’, ‘Brammetje Baas’, ‘Kapsalon Romy’ en ‘Poeslief’.

Chanjo is nog een hele jonge kat, maar heeft toch al diverse opdrachten gekregen. Abatutu is de kat van onder meer de documentaire ‘De wilde stad’. Djinnie, de hond van Mees Kees, zal er ook zijn en nog een heleboel andere dieren. Allemaal komen zij langs bij boekhandel Blankevoort. Kinderen kunnen aan Sabine van der Helm ook alles vragen wat zij maar weten willen over de dieren en hoe het toegaat op de filmset. En de dieren mogen allemaal geaaid worden en geknuffeld….

Casting van katten                  

Sabine van der Helm werkte als danseres me aan tientallen klassieke, opera-, musical- en televisieproducties me. Daarnaast wilde zij iets met haar andere passie doen: dieren. Ze schreef haar vier katten in bij een castingbureau. En met veel succes. Daarna richtte ze haar eigen bureau Catvertise op. Daarmee zoekt, traint, cast en begeleidt ze dieren voor nationale en internationale producties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.