Net als andere fracties in het verleden heeft nu ook VVD aangedrongen op verkorten van de wachtlijsten voor zwemlessen in de Meerkamp. Het nieuwe VVD-raadslid Femke Legerveld heeft daar schriftelijke vragen over gesteld aan sportwethouder Herbert Raat. Zij komt ook met het voorstel het recreatieve zwemmen op sommige momenten voorlopig maar te stoppen en ook op zondag zwemlessen te geven.

Verder wil zij kinderen die al ver gevorderd zijn met de lessen de mogelijkheid bieden (bijvoorbeeld) twee keer in de week te laten zwemmen zodat de doorstroming sneller verloopt.

Schoolvakanties

En zwemlessen gaan wat haar betreft in schoolvakanties door. De VVD maakt zich volgens haar al langer zorgen over de wachtlijsten bij zwemlessen en vindt het naar haar zeggen belangrijk dat ieder kind in Amstelveen leert zwemmen. “Niet iedere ouder met kleine kinderen heeft de mogelijkheid naar een buurgemeente uit te wijken voor zwemlessen.”

Na de zomersluiting zouden de zwemlessen in de Meerkamp weer van start gaan op 29 augustus, maar dat ging niet door voor kinderen die nog niet in het diepe bad kunnen zwemmen, wegens reparaties aan diverse ondiepe. Die lessen zijn overigens 20 september weer hervat. “De gevolgen hiervan kunnen wel ernstig zijn”, vindt Lagerveld. “De kinderen die voor de zomersluiting al bezig waren met zwemles zullen met de extra lange sluiting in de zomer later hun A-diploma halen en mogelijk ook verder achterop zijn geraakt waardoor het halen van het diploma weer nog later zal zijn.” Ook Tevens liepen de wachttijden weer op, zegt ze.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.