Over velden heeft voetbalvereniging Sporting Martinus ruzie met verhuurder AmstelveenSport. Voorzitter Rick van Bruggen van Martinus zegt dat hij baalt van de late oplevering. Maar volgens directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport is het verhaal van de voetbalclub niet juist. “De schuld ligt niet bij de gemeente, bij ons of bij Martinus. Het is een samenloop van omstandigheden,” zegt ze. Tot die omstandigheden behoort volgens haar dat de verhuurder opdracht gaf aan bedrijven om kunstgras op de velden te leggen en daar kwam vertraging in.

Onder meer was de oorzaak dat er krapte op de arbeidsmarkt heerst. Maar met de uitleg van AmstelveenSport is bestuurder Ramon Rikken van de voetbalclub het niet eens. Volgens hem is verhuurder veel te laat met de aanbestedingsprocedure begonnen en koos men uit vier aanbieders voor de goedkoopste.

Clubhuis

Overigens is het geld voor een derde kunstgrasveld, waar voorheen ‘gewoon’ gras lag, wel door de gemeente door de gemeente betaald. De gemeenteraad voteerde daarvoor bijna zes ton, in de overtuiging dat het vóór het nieuwe seizoen allemaal klaar zou zijn. De voetbalvereniging bouwde op eigen grond wel een nieuw clubhuis, dat tijdig klaar was. Maar voor de velden en douchen moet zij voor een groot deel van de spelers naar bevriende clubs uitwijken, terwijl zij ook omzet van horeca-activiteiten in de nieuwe kantine mist.

Donderdagavond hield de vereniging een bijeenkomst met de leden, omdat het bestuur naar eigen zeggen van de uitvoering baalt. “Wij missen duizenden euro’s per week.” Het zit Rikken ook niet lekker dat voor de bonus-malus regeling die met de aannemer werd overeen gekomen, nu die iets oplevert, het geld van de boetes naar AmstelveenSport dreigt te verdwijnen. Hoewel daar, zo luiden de laatste berichten, met AmstelveenSport wel over valt te praten. “Het geld hoort gewoon bij ons, die de dupe zijn van de slechte gang van zaken”, vindt Rikken.

Nieuwe velden

“Ze krijgen nu wel drie nieuwe met kunstmest bedekte velden”, zegt Heleen van Ketwich Verschuur. Maar voorzitter Van Bruggen heeft de indruk dat de vereniging betaalt voor de ellende van het personeelstekort. Op het eerste veld is het kunstgras vervangen, het tweede is een zandvlakte en het derde wordt gerepareerd. De vereniging heeft ongeveer 1400 leden, van wie er ruim 1250 spelers zijn en de anderen vrijwilligers. Het ledental, vooral dat van jongeren, neemt nog steeds toe. Voor de vereniging is de frustratie dat het eigen clubhuis (een project van 2,6 miljoen), nadat er jarenlang over was gepraat met de gemeente, volgens schema werd gebouwd en de door professionals beheerde velden niet, zegt zij.

Zij zegt dat al in november tegen AmstelveenSport is gemaand met de aanbesteding te beginnen. “Maar die deed dat pas in juni”, zegt Rikken. Voorzitter Van Bruggen tijdens de informatieavond: “Er zijn dingen beloofd, die niet zijn waargemaakt. Dit was totaal niet nodig geweest als de verhuurder op tijd was begonnen.” Maar volgens Heleen van Ketwich Verschuur heeft Martinus te laat een plan ingediend.

3 REACTIES

  1. Interessant deze ruzie. Heeft AmstelveenSport (of Sporting Martinus) aangegeven wanneer ze verwachten dat de velden nu wel klaar zullen zijn? En wanneer zijn ze dan alsnog klaar?

    Daar is vast een termijn over bekend. Daar staat niks over in het artikel.

    En wat is eigenlijk de rol van de gemeente behalve 600.000 euro geven?

    De wethouder sport (Herbert Raat, VVD) die houdt zich van de domme hier?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.