Dinsdag 20 september 19.15 uur is weer een vertoning in de serie ‘Arts in Cinema – Kijk op Kunst’ in Cinema Amstelveen. Het gaat dat over Raphal Revealed. De

Ter gelegenheid van zijn 500ste sterfdag vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. 

Scherm

‘On Screen’ kreeg exclusieve toegang tot deze unieke tentoonstelling. Met meer dan tweehonderd meesterwerken, waaronder schilderijen en tekeningen, waarvan er meer dan honderd voor het eerst zijn samengebracht, viert deze grote tentoonstelling het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino. regisseur Bekroond Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome en bevat unieke beelden van de oude stad, die zo’n grote invloed had. Zeldzame beelden ook van Nero’s Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht. Hij was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze buitengewone tentoonstelling in Rome laat deze film Raphael voor het eerst echt zien. Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming.

Verder zijn de volgende titels te zien: Decision to Leave, After Love, Pink Moon, Moonage Daydream, Soof 3 en Zee van Tijd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.