Met de daar geplaatste hekken wegens werkzaamheden aan de Oranjebaan is de gemeentelijke organisatie weer uitgeschoten. “Krankzinnig”, noemt een oudere, die een woning heeft in de vestiging Klaasje Zevenster van Brentano, dat zij die niet via het trottoir kan bereiken. Sterker nog: Heel het zorgcentrum, inclusief het bij het restaurant behorende terras, is afgesloten.

Niet slecht ter been zijnde volwassenen en jongeren van Panta Rhei, even verderop, weten via burgerlijke ongehoorzaamheid het trottoir wel te bereiken. Sommigen door het doorbreken van de het gehele trottoir versperrende hekken. Maar voor rolstoelers en gebruikers van rollators en scootmobiels wordt het moeilijker. Als zij die al weten, trekken zij via een omweg van de andere kant (Klaasje Zevensterlaan) naar hun woning of restaurant.

Situatie

“Ik vrees dat een ambtenaar het weer achter zijn bureau heeft bedacht”, zei een ex-raadslid over de situatie. Dat kon wel eens waar zijn, want tachtig procent van de medewerkers van de gemeente woont niet in Amstelveen en weet nauwelijks iets van de stad. Met een overdaad van hekken probeert de gemeente het veiliger te maken. Zodat iedereen wordt verleid tot (onveilige) burgerlijke ongehoorzaamheid…..

1 COMMENT

  1. Vroeger moest een gemeenteambtenaar wonen in de plaats waar hij werkte. Oh nee, dat kan hier niet, wat het is hier een beetje te duur voor het gemiddelde ambtenarensalaris. Belachelijk toch 80%! Wat een weidse en verstandige visie heeft men hier gehad door de politiek verantwoordelijken. Krijg je dit soort idioterie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.