Zaterdag 8 oktober signeert fotograaf Jimmy Nelson van 16.00 uur af bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg zijn nieuwe boek: ‘Between the Sea and the Sky’.

Het is een verhaal over ver weg zijn op moeilijk te bereiken plekken.

Fiets

Dat was waar Jimmy Nelson, de man van onder meer ‘Before They Pass Away’, zich meestal bevond. Maar in het voorjaar van 2020 was reizen plots onmogelijk. In plaats van het vliegtuig pakte Jimmy de fiets en reed hij langs vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. Hij ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea’s of Maasai.

Beeld

Hij greep de pandemie aan om Nederland in beeld te brengen zoals dat niet eerder gedaan is. In zijn nieuwe boek ‘Between the Sea and the Sky’ portretteert hij twintig gemeenschappen in streek- en klederdracht en de omgeving die hen gevormd heeft: Van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen. Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is Between the Sea and the Sky bovendien Nelsons meest persoonlijke boek tot nu toe.

Het nieuwe boek is gebonden, groot formaat (29×37 cm) en bevat 528 pagina’s. De prijs: € 125,00. Let op: die prijs geldt voor alle vooraf gereserveerde en op de dag zelf gekochte exemplaren, gesigneerd of ongesigneerd. Op de website van de JNF worden gesigneerde exemplaren aangeboden voor € 195,00.

Aanmelden

Geïnteresseerden wordt verzocht zich aan te melden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694. Geef daarbij ook aan met hoeveel personen men komt en of  een of meer gesigneerde exemplaren afnemen in de bedoeling ligt.

Between the Sea and the Sky verschijnt officieel op 20 september, maar men kan nu al een exemplaar (of meerdere) reserveren via bovenstaand emailadres of telefoonnummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.