Omdat er vaak gebrek aan parkeerruimte is voor bezoekers van horecagelegenheden, winkels en bijvoorbeeld een fysiopraktijk in het Oude Dorp wil de gemeente een blauwe zone maken van vijftien plekken van het parkeerterrein bij de Museumlijn.

Om het Oude Dorp verkeersluw te maken zijn eind vorig jaar verzinkbare paaltjes geplaatst in de Stationsstraat, Dorpsstraat en Zetveld. Inwoners en ondernemers konden bij de invoering van de maatregel een ontheffing krijgen. Die heeft wel tot gevolg dat andere automobilisten moeten parkeren op parkeervoorzieningen rondom de oude dorpskern.

Doorweg

Bijvoorbeeld bij de Museumlijn. Daarom zijn begin van de zomer in het Oude Dorp al parkeerverwijsborden aangebracht die verwijzen naar het parkeerterrein aan de Doorweg en bij het raadhuis. Het parkeerterrein naast de Museumtramlijn staat overdag vaak helemaal vol, volgens wethouder Herbert Raat (verkeer en Oude Dorp). “De bezoekers moeten daardoor op grotere afstand van het Oude Dorp moeten parkeren.” Vooral voor oudere Amstelveners of mensen die slecht ter been zijn is volgens hem niet gewenst dat zij de fysiotherapeut of de winkels en horeca slecht of niet kunnen bereiken. “Het invoeren van een blauwe zone kan hiervoor een goede oplossing zijn. Daarmee houden we plekken beschikbaar voor bezoekers van het Oude Dorp.”

Voor de blauwe zone bij de Museumtramlijn geldt een maximale parkeerduur van 2,5 uur. Het streven is die de eerste helft van september in te voeren. Op dit moment wordt het benodigde verkeersbesluit voorbereid. Op het verkeersbesluit volgt nog een bezwaartermijn van zes weken.

Fotobijschrift: Fysiotherapeuten Dimitry Roschar (links) en Robby Boes (rechts), Marri-Anne Koudijs en Herbert Raat.

15 COMMENTS

 1. Dus vroeg het ene VVD-lid aan de andere: “Jo Herbert, regel even wat parkeerplaatsen voor mijn klanten. En zeg dan dat het voor alle bedrijven bedoeld is, zodat het niet lijkt dat het een VVD onderonsje is. Bedankt hè!”

 2. Beste Herbert, het gaat nu wel erg opvallen wat je allemaal doet voor je vrienden in het oude dorp, jammer, je begon zo goed, maar bent nu behoorlijk doorgeslagen, er is een tijd van komen, er is ook een tijd van gaan etc.

  • Waar was ie dan goed in, behalve dan zijn eigen PR?
   Hij en zijn kliek zijn alleen maar opgekomen voor de belangen van 1 groep. Beslist niet voor alle Amstelveners.

 3. Kennelijk worden reacties gescand op afzender en/of inhoud. Ik had dit parkeerterrein bij het Oude Dorp een voorbeeld genoemd van ‘netwerkcorruptie’, het verschijnsel dat Willeke Slingerland, lecotr bij hogeschool Saxion, onderzocht voor haar proefschrift voor de Vrije Universiteit Amsterdam.

 4. Het parkeerterrein bij het Oude Dorp is slechts één van de vele voorbeelden van ‘netwerkcorruptie’ die een journalistiek onderzoek naar het voorkomen hiervan in Amstelveen zou opleveren. Een ander recent voorbeeld is de vele aandacht die vriendjespoliticus Herbert Raat, wethouder van Hobby & Lobby, besteedt aan bestrijding van overlast op de Amstel. Kennelijk bewonen goede relaties van hem stulpjes aan dat populaire vaarwater. Helaas wonen er geen vrienden van Raat in het Stadshart.

 5. Ik begrijp het nu: In mijn tekst stond een link naar de bron van het citaat. Ik mag hier van Johan Bos geen links plaatsen. Anderen wel. Hier komt het citaat, zónder bronvermelding:

  “Netwerkcorruptie is blinde vlek’
  Willeke Slingerland, lector bij hogeschool Saxion, onderzocht voor haar proefschrift voor de Vrije Universiteit Amsterdam onder andere de omkoperij bij de FIFA en de corruptiezaak rond voormalig senator en wethouder voor de VVD in Roermond Jos van Rey. In omvang en impact onvergelijkbare affaires, maar wel gevallen van netwerkcorruptie. Netwerken van politiek en bedrijfsleven zijn een excellente voedingsbodem voor netwerkcorruptie. We hebben daar veel te weinig oog voor, omdat we volgens lector bij hogeschool Saxion Willeke Slingerland zijn gefocust op de paar rotte appels en niet op de mand. ”
  Bron: (mag niet worden genoemd)

  • Ja hoor, ‘het systeem’. Ik probeerde zojuist een verkorte link te plaatsen, maar ook dat lukte niet. Bij anderen zie ik soms wel een link staan. Ik beschuldig niet maar constateer.

   • U doet kennelijk iets verkeerd. Maar u kunt al uw onzin op deze site kwijt toch? Waar zeurt u over? Anderen doen het misschien wel goed. Maar soms zijn uw links (doorgaans uit linkse kranten) kennelijk te uitgebreid voor het systeem. Ik sta er echt volledig buiten, maar dat gelooft u nu eenmaal niet. Geloof kan ik u niet bieden.

 6. ‘Mediaraad wil meer onderzoeksjournalistiek’

  By Johan Th. Bos- August 15, 2022.

  Voorstel: Netwerkcorruptie in Amstelveen.

  • En daar aan toegevoegd ; De relatie met het aantal termijnen dat een wethouder of minister ( en ook een politieke partij) in een coalitie x zit, want helaas is dit fenomeen niet partijgebonden. De laatste jaren valt de VVD in de prijzen , maar in het verleden ook de PvdA en het CDA.

 7. Herbert Raat heeft zichzelf voor zijn lange staat van dienst beloond met een pretpakket van lichte en leuke taken. Hij kan doen en laten wat hij wil en daarvoor wordt hij vorstelijk betaald. Met een paar dankbare fysiotherapeuten, sportmeisjes, museum- of theatermensen op de foto omdat je iets voor ze hebt geregeld. Dat is toch leuk? Of met een paar handhavers in een bootje op de Amstel varen en nog geld toe krijgen ook. Wie wil dat niet”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.