De omgekeerde Nederlandse vlaggen, waarmee boeren demonstreren, worden volgende week door de lokale overheid weggehaald. Het protest dat daarachter schuil gaat, hoort niet in de openbare ruimte van Amstelveen, vindt de gemeente.

Het college van burgemeester en wethouders besloot de omgekeerde Nederlandse vlaggen daaruit weg te halen.

Veteranen

Vorige week deed het college al een beroep op de demonstranten de vlaggen zelf te verwijderen, omdat andere Amstelveners zich hierdoor gekwetst voelen. Hieraan is geen gehoor gegeven, constateren B&W nu. De vlaggen hanger bijvoorbeeld langs de Beneluxbaan. Op last van B&W wordt daar dur ingegrepen. Het college vindt nu dat het de demonstranten tijd genoeg heeft gegeven voor verwijdering en om hun standpunt duidelijk te maken. “Nu is het tijd om recht te doen aan de gevoelens en opvattingen van alle Amstelveners”, vindt wethouder en locoburgemeester Herbert Raat.

Volgens hem zorgen de omgekeerde vlaggen voor verdriet bij andere inwoners. “Zoals bij veteranen en Amstelveners die naasten verloren zijn. Als gemeente hebben we ook een verantwoordelijkheid naar hen”, zegt hij. “Vorige week hebben we een beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid, maar dit heeft er jammer genoeg niet toe geleid dat de omgekeerde Nederlandse vlaggen zijn verwijderd.”

4 COMMENTS

  1. De meerderheid van de Amstelveners vinden het een goed protest, maar die hoor je niet, dus je gaat weer de minderheid tegemoet komen, ga zo door gemeente!

  2. Laat die vlaggen toch lekker hangen, als die pro- boeren daar nou blij mee zijn. Ook die veteranen weten heus wel dat dit niet tegen hun is bedoeld. Al dat gedoe rondom een vlag werkt enkel maar polariserend. Daarom gemeente laat je niet provoceren. Zolang ze maar niet fikkies stoken in wegbermen en troep op de weg gooien.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.