Bezorgers van medicijnen vervullen een belangrijke signaalfunctie tegen onder meer eenzaamheid en verkeerd medicijngebruik. “Daarom steunen we als gemeente een initiatief om deze bezorgers meer tijd en middelen te geven voor deze taak”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

De bezorgers van de Amstelveense apotheken hebben veel contact met mensen op hun routes. Ze komen bij Amstelveners die niet zelf naar de apotheek kunnen komen. “Een kwetsbare groep”, zegt Van Ballegooijen. De koeriers zien bijvoorbeeld dat iemand eenzaam is, maar hebben niet de tijd en de middelen om daar iets aan de doen. Ook komen zij gevallen van verkeerd medicijngebruik tegen.

Bezorgd om welzijn

De Amstelveense Apotheken (AMVA) hebben daarom een aanvraag gedaan voor een bijdrage uit het Innovatiefonds Zorg en Welzijn voor het project ‘Bezorgd om uw welzijn’. Via dit project krijgen de bezorgers de middelen om langer bij iemand te blijven als de situatie erom vraagt, maar ook om verwijzingen te kunnen doen naar de gemeente en zorgprofessionals, en gevallen van verkeerd medicijngebruik door te geven.

Achter de voordeur 

“Kortom, een mooi initiatief dat de gemeente van harte ondersteunt”, zegt Van Ballegooijen. “Het past bovendien in de ambitie om problemen achter de voordeur eerder te signaleren en de plannen van het nieuwe college van B en W om meer in de wijk te zijn.”

 Innovatiefonds

De gemeente Amstelveen heeft het Innovatiefonds Zorg en Welzijn in het leven geroepen om inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit te nodigen innovatieve aanvragen in te dienen voor zorg, ondersteuning en welzijn. Waardevolle initiatieven worden door de gemeente financieel ondersteund. Doel is het efficiënter en kwalitatief beter maken van de zorg. Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/innovatiefonds

Op de foto: Wethouder Marijn van Ballegooijen met apotheker Kenny van Deventer en koerier Karel.

1 COMMENT

  1. Leve Richard Smits die al tientallen jaren in weer en wind en bij sneeuw en ijzel de medicijnen op zijn brommertje rondbrengt voor oa apotheek Hueseplein! Hij kent nagenoeg elke oudere in het KKP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.