Er is door de politie een tweede verdachte voor de moord op een 23-jarige Amstelvener in april vorig jaar.  De nu aan aangehouden verdachte is 71 en heeft de Poolse en Israëlische nationaliteit. In Duitsland werd eerder een andere zeventiger aangehouden (72), die ook Israëliër was en daarnaast de Litouwse nationaliteit had.

Een tweede verdachte werd op 14 juni gearresteerd in Amsterdam.

Syrië

Volgens het OM is het motief voor de moord nog niet bekend. De Amstelvener, een jaren  geleden uit Syrië gevluchte pakketbezorger, was geen bekende van de politie. Hij werd op vorig jaar op 10 april door een familielid als vermist opgegeven, daar hij al twee dagen onbereikbaar was en niet op zijn op zijn werk verscheen. Men een mogelijke ontvoering werd toen rekening gehouden. Twee dagen na de aangifte werd hij een inbeslaggenomen bestelauto Amsterdam-Noord gevonden. De man bleek doorgeschoten te zijn aan de Parelvisserslaan in Amstelveen. Volgens het OM werd hij al langer in de gaten gehouden. De twee verdachten zaten tot vrijdag in beperkingen. Hun voorlopige hechtenis van beide is verlengd met negentig dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.