Waarom stopt zwemvereniging De Futen per 2 juli met zwemlessen voor de diploma’s AB en C? Dat wil de SP in de gemeenteraad graag weten. Zij heeft schriftelijke vragen aan B&W gesteld. Op 20 juni zijn ouders van de lessen volgende kinderen, met of zonder Amstelveenpas, per email van dat besluit van de organisatie op de hoogte gesteld.

Het is de vereniging niet gelukt een passende oplossing te vinden die continuïteit biedt. Al eerder vreesde de SP de komst van meer kinderen voor lessen naar Amstelveen, omdat zwembad De Otter in Uithoorn stopte.

Essentieel

De SP zegt te betreuren dat de zwemlessen vervallen; volgens haar is zwemles een essentiële voorziening. Daarnaast konden kinderen met een Amstelveenpas kosteloos deelnemen aan deze lessen, zegt ze. Daarom vraagt de fractie zich af of de kosten voor zwemlessen van kinderen met een Amstelveenpas worden gefinancierd door de gemeente, of die vooraf betaald aan de zwemvereniging en welke afspraken de lokale overheid precies met de Futen maakte voor het terugbetalen van de lesgelden.

Contact?

Is er contact geweest tussen zwemvereniging De Futen en de gemeente? vraagt de SP verder. En als dat het geval is, wil de fractie weten of men dan heeft gesproken over het al dan niet overnemen van de zwemlessen door de Meerkamp. Maar die heeft een wachtlijst die kan oplopen tot anderhalf jaar. Of B&W dat wel weten en wat hun plan is ter verkorting van de wachtlijsten voor zwemlessen, nu kinderen uit Uithoorn in verband met sluiting van zwembad de Otter voor extra vraag zorgen in Amstelveen, terwijl ook nog de Futen zijn gestopt met aanbieden van lessen voor kinderen uit Amstelveen, wil de SP weten.

1 REACTIE

  1. De gelegenheid tot het volgen van zwemlessen dient gewoon te behoren tot de onderwijs-structuur van een waterrijke gemeente m.n. voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook dient dit niet afgeschoven te worden naar vrijwilligers of het basisonderwijs, zoals de coalitie nog al eens placht uit te kramen, omdat zij zelf niet haar verantwoordelijkheid wil pakken. Het basisonderwijs heeft toch al last van een overvol rooster .
    Derhalve dient de overheid bij ontstentenis daarvan zelf het initiatief te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.