GroenLinks Amstelveen hield in het pinksterweekend opnieuw een vuilprikactie. Om haar zichtbaarheid te vergroten, heeft fractievoorzitter Lennart de Looze in de gemeenteraad toe.

Vuil prikken is volgens hem ook politiek. “De politiek in Amstelveen lijkt te bestaan uit de gemeenteraadsverkiezingen, met veel ophef en vertier, en vervolgens vier jaar lang een kanonharde windstilte. Dat zien wij anders.”

Achterkamers

Volgens raadslid Stieneke Kruijer trekt de politiek zich na de verkiezingen terug in de achterkamertjes in. “Uiteindelijk komt er een college en een coalitieakkoord. Vervolgens vergaderen de partijen vier jaar lang de sterren van de hemel. GroenLinks Amstelveen, als grote oppositiepartij, vergadert me binnen de smalle marges die het coalitieakkoord toestaat.”

De lokale politiek is veel meer volgens haar. “Er zijn praktische dingen die je kunt doen, zoals vuil prikken. Maar nog belangrijker: blijven luisteren naar de Amstelveense kiezers en opkomen voor hun belangen.”

Vrijwilligers

Zij beleeft naar haar zeggen plezier aan het vuilprikken. “We zijn hier met een fijne club vrijwilligers. En mensen spreken ons aan.” De Looze: “Natuurlijk over de grote onderwerpen: huisvesting voor alle Amstelveners, Schiphol of de gasprijs. Maar mensen melden ook hun directe wensen en ergernissen.” Als voorbeeld noemt hij de overlast die mensen in Nes aan de Amstel ervaren door motorrijders die bij mooi weer met een noodgang langs de Amstel scheuren. “Daar moeten wij dus iets aan doen”, zegt De Looze.

GroenLinks Amstelveen zal de komende tijd vaker van zich laten horen, belooft de fractie. Volgens Stieneke Kruijer gaat politiek over het dagelijks leven van Amstelveners. “Wij doen ons uiterste best om een positief verschil te maken.”

Foto: Prikteam GroenLinks met De Looze in bakfiets

3 COMMENTS

  1. Op zichzelf valt het te prijzen dat GL, de wijk in trekt, enkel ik heb alleen zo de indruk dat het enkel Uilenstede betreft. Dat is jammer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.