De verkeersellende om – met omleidingen – van Amstelveen naar Amsterdam te komen, gaat hier nog minstens veertien dagen duren. Dat vertelde een der ambtenaren die wethouder Herbert Raat maandagmorgen vroeg  begeleidden tijdens een verkeersschouw in Randwijck.

Werkzaamheden aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam, het verlengde van de Beneluxbaan, zorgden eind vorige week voor massale narigheid voor weggebruikers, van Uilenstede af. Het ontbrak aan communicatie tussen de beide gemeenten en naar de inwoners van Amstelveen, constateerden verkeersdeskundigen.

 Onveilig

Samen met handhaving en de wethouder bekeken zij de situatie en de inmiddels genomen maatregelen, onder meer in de omgeving van de Roelof Venemaschool en Uilenstede. “De situatie lijkt vooralsnog genormaliseerd”, vindt Raat. “De vorige week genomen maatregelen lijken te werken.” Dat geldt althans voor Amstelveen. In Amsterdam staan over veertien dagen nog op de Buitenveldertselaan tussen A.J. Ernsstraat en Van Nijenrodeweg werkzaamheden te wachten.

Vorige week ontstonden problemen in Amstelveen door werkzaamheden aan de Buitenvelderstelaan in Amsterdam. Als gevolg daarvan Beneluxbaan in noordelijke richting afgesloten vanaf Uilenstede. “Dit zorgde voor drukte en onveilige situaties in Amstelveen”, geeft Raat toe. Amsterdam nam op verzoek van Amstelveen direct maatregelen.

Maatregelen

Er zijn tekstwagens geplaatst die het verkeer op de Beneluxbaan eerder in de richting van de A9 leiden. Op de omleidingsroute Uilenstede staat op kosten van Amsterdam een verkeersregelaar en is extra bebording geplaatst. Tijdelijk zijn ook uitneembare paaltjes geplaatst op de bruggen bij Reimersbeek en Walborg om illegaal sluipverkeer te voorkomen. En er is een aanvullende omleidingsroute vanaf Uilenstede via de Prof. J.H. Bavincklaan richting Rembrandtweg. Met poogt nu tegen heet eenrichtingsverkeer op de Bosch en Vaartlaan vanaf Uilenstede te voorkomen. “Alles wat ontstaat, komt door Amsterdam. Wij hebben er alleen maar last van”, verzuchtte maandagmorgen een ambtenaar van de gemeentelijke afdeling verkeer.

“Hoewel de verantwoordelijkheid van de werkzaamheden niet bij Amstelveen ligt, gaan we kijken hoe we in de toekomst vooraf voor een betere informatievoorziening kunnen zorgen”, zegt Raat. “Amstelveners en weggebruikers moeten niet verrast worden door projecten in buurgemeenten.”

Contact

Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op de website van Amsterdam. www.amsterdam.nl/projecten/werkzaamheden/werkzaamheden/buitenveldertselaan/ Op deze pagina staan ook contactgegevens voor omwonenden en weggebruikers die vragen hebben.

Foto: Raat m(rechts) in gesprek met Handhaving en verkeersambtenaren

10 REACTIES

 1. Hé, ik zie hier niet de hr Waning op de foto! Enkel zijn , zoals te doen gebruikelijke vechthelft . Zonder zijn grote expertise had deze bijeenkomst toch niet mogelijk kunnen zijn?

 2. 14 dagen? De verkeersellende op de buitenveldertselaan duurt nog 365 dagen! Eind mei 2023 is alles klaar. Lekker langzaam dus en ongecoördineerd.

  En waarom dit niet -zoals Amstelveen heeft gedaan.-gelijk met de amstelveenlijn kon gebeuren is me een raadsel.

 3. En nog steeds laat de gemeente Amstelveen keurig in het midden of zij weet had -en vooral wanneer- van deze werkzaamheden. Mooi verbloemd door mee te huilen met het volk en te doen alsof de gemeente daadkrachtig optreedt. Zijn er al vragen op komst in de gemeenteraad?

 4. De werkzaamheden aan de Beneluxbaan/ Buitenveldertselaan worden uitgevoerd in een Meerjarenplanning (MJP).

  Aangezien dit de voornaamste verbindingsweg is tussen A’veen en A’dam mogen wij aannemen dat Amstelveen beschikt over een exemplaar van die MJP en dus op de hoogte was van deze langdurige totale afsluiting.

  Premier Rutte (eveneens VVD) biedt in zo’n situatie zijn excuses aan, maar daar doen ze hier niet aan.

 5. Amstelveen gaat de verkeersellende te lijf met borden die de getergde automobilisten leiden naar de muurvaste file op de Amsterdamseweg.
  Héél daadkrachtig, dat kan je op de foto wel zien.

 6. Goh, was u er wel bij? In welke hoedanigheid? Als Raats waakhond of als zijn schoothondje?

  Ik ben gewoon een burger die niet alles voor zoete koek slikt wat politiek, bestuur en zogenaamd onafhankelijke pers opdissen.

  Die verkeersellende is een blamage voor alle medeverantwoordelijke partijen, zowel aan Amsterdamse als aan Amstelveense zijde. Is er niemand die dat wil toegeven?

 7. Ik had niets anders gezegd dan ik hier deed: Zorg voor betere communicatie met de hoofdstad en ken hun agenda mbt alles wat directe en indirecte consequenties heeft voor Amstelveen en haar inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.