De Amstelveense tennisser Rolf Thung leverde op 70-jarige leeftijd een geweldige prestatie, zeggen deskundigen. Hij keerde met een zilveren medaille terug van het snikhete Palm Beach County (VS), waar de ITF Super-Seniors World Individual Championships werden gehouden.

Thung moest pas in de finale van het herenenkelspel 70+ buigen en voor de Canadees Keith Porter, dezelfde man die de Nederlander een week eerder al dwars zat op de Team Championships.

Voorzitter KNLTB

In die landenstrijd ging Nederland nipt ten onder in de groepsfase tegen Canada waardoor het uitgeschakeld was voor de medailles. Thung verloor toen in de tiebreak van de derde set van Porter en was dus uit op revanche. Dat zat er helaas niet in voor de oud-voorzitter van de KNLTB (Koninklijke Lawn Tennisbond), die nog wel sterk begon en zijn tegenstander het eerste setverlies van de week aansmeerde. Voor Porter het signaal om een tandje bij te schakelen. Thung, die ook nog geen set had verloren tot op dat moment, zag de hoop op een wereldtitel langzaam maar zeker vervliegen. Het werd 4-6, 6-0, 6-1.

 Oud-prof

Thung is een voormalige proftennisser die in de jaren zeventig zeven keer meedeed aan een Grand Slam-toernooi en bij zijn eerste deelname (Wimbledon 1974) gelijk zijn beste prestatie leverde (derde ronde). Hij was destijds ook een vaste klant in het Nederlands Davis Cupteam. Bij de Seniors is de boomlange Thung de laatste jaren steeds succesvoller geworden. Vorig jaar werd hij Nederlands kampioen in de 70+ en haalde hij de kwartfinales van de WK. Naast Thung deden nog twee Nederlanders van zich spreken in de 70+. Frank van Lerven haalde de vierde ronde, waarin de Zweed Goran Zwahlen te sterk was: 7-5, 7-6(5). Henk Venema sloeg zich naar de derde ronde en stuitte daarin op de Australiër Tony Dawson: 6-3, 6-0.

 Jelsma

Bij de dames 75+ was er een kwartfinaleplaats voor Anneke Jelsma in zowel het enkel-, damesdubbel- als gemengd dubbelspel. Jelsma, die ook al sterk speelde in de Team Championships, moest buigen voor de Zuid-Afrikaanse Petro Kruger: 3-6, 6-1, 6-2. Kruger zat Jelsma nogmaals dwars in het damesdubbel. Met Ellie Krocke moest ze haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Carol Gay en Kruger: 6-3, 6-4. In het gemengd dubbelspel ging ze met de Zwitser Laurent Barbey onderuit tegen het Britse duo Frances MacLennan/Richard Tutt: 6-2, 6-4.

Raijmakers 

Frits Raijmakers, de wereldkampioen van 2019 en winnaar van zilver vorig jaar op Mallorca, vond zijn waterloo ditmaal in de vierde ronde. De Amerikaan Maxime Buyckx werd met 6-1, 6-2 te sterk voor de bondscoach van haar Nederlandse seniorentennis 35+ verslagen. Met de Brit Paul French stuitte Raijmakers in de kwartfinales op zijn voormalige dubbelpartner Didier Kaisserian, die samen met Marc Renoult aan het langste eind trok: 7-6 (5), 0-6, 10-8.

Klik hier voor alle speelschema’s en uitslagen van de ITF Super-Seniors World Individual Championships, voor spelers vanaf 65 jaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.