Op donderdag 19 mei start de organisatie Mantelzorg & Meer het gratis driedelige groepsprogramma ‘Uit je hoofd – in je lijf” voor mantelzorgers uit Amstelveen. Daarin komen zij volgens de organisatie door te wandelen en oefeningen te doen op een ontspannen manier in contact met hun lichaam en leren daarnaast met aandacht “met het lichaam bezig te zijn”. Het zijn mind- en heartfulness oefeningen.

Het programma is ontwikkeld voor mantelzorgers die zich veel zorgen maken en bij wie het hoofd soms overuren maakt, zegt M&M. “Daardoor heb men nauwelijks puf voor leuke zaken die juist zo goed en belangrijk zijn om het mantelzorgen vol te houden.”

Meer ruimte

De bijeenkomsten worden gehouden in het Amsterdamse Bos omdat de natuur volgens de organisatie een heilzame werking heeft op stress en negatieve emoties, “waardoor positieve gevoelens en energie meer ruimte kunnen krijgen”. Na de startbijeenkomst op 19 mei, zijn er meetings op de donderdagen 2 en 16 juni (13.15 tot 14.30 uur). Daarna is er koffie en thee voor wie dat wil. Verzamelpunt: Paviljoen Chez Favie (in het Amsterdamse Bos), Duizendmeterweg 2.

Vijf kwartier

Deelnemers moeten in staat zijn vijf kwartier te wandelen op soms hobbelige en onverharde ondergrond. De organisatie beveelt sterk aan te zorgen voor sport/wandelschoenen met een goed profiel en kleding te dragen waarin men gemakkelijk kan bewegen en die goed afgestemd is op het weer. “Bij voorkeur verschillende laagjes.” De lessen worden gegeven door Manon de Ruiter, gecertificeerd ‘Leef en beweegcoach en Slow Sports trainster’. Kijk voor meer informatie over deze cursus en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact op via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.