De documentaire ‘Zorg voor Doy’ over zorgen voor elkaar draait zondag 15 mei om 16.15 uur in Cinema Amstelveen.

Het is een documentaire over zorg, maar er is een nagesprek met de regisseur aan verbonden.

Boerderij

De film gaat over Doy (80), die woont in een monumentale boerderij aan de rand van het Brabantse dorp Oirschot. Het is de boerderij waar hij werd geboren en waar hij wil blijven tot aan zijn dood. Maar wat doe je als niet alleen jij maar ook het huis waar je woont ouderdomsverschijnselen begint te vertonen? Hoe richt je je leven in zodat je lang gezond thuis kunt blijven wonen en wat is daarvoor nodig? De documentaire confronteert de kijker met die vragen.

Erfgoed

‘Zorg voor Doy’ is een film over zorg voor elkaar in een alsmaar veranderend Nederland, dat op zoek is naar nieuwe woonvormen. Een terugtrekkende overheid vraagt meer burgerkracht en participatie, ook met betrekking tot mantelzorg. De meeste mensen kiezen er niet voor deze taak op zich te nemen. Het overkomt ze. De documentaire is meer dan alleen een mooi gefilmd verhaal. Doy’s verhaal snijdt belangrijke maatschappelijke thema’s aan als (mantel)zorg, nieuwe woonvormen, het behoud van erfgoed en de  leefbaarheid van het platteland. De makers willen we graag hun verhaal – de documentaire – inzetten om de discussies over deze thema’s een extra impuls te geven.

2 COMMENTS

  1. Terugtrekkende overheid is een mooi woord voor bezuinigende overheid.
    De belastingen voor de gewone burger worden hoger, maar wat hij er voor terug krijgt minder dus, want ook onder alle kabinetten Rutte zijn de belastingen verhoogd in tegenstelling tot wat ze beloofd hebben met uitzondering natuurlijk voor de grote bedrijven. Maar ja het gros van de mensen gelooft deze onzin van de VVD&D66, dus ze stemmen van harte op deze partijen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.