De gemeente gaat subsidie verlenen aan het plaatsen van een drinkwaterpunt op campus Uilenstede. De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) heeft daarom gevraagd, omdat onder de sportende studenten behoefte is aan makkelijk en gratis toegankelijk drinkwater bij een van de grasvelden waar veel wordt gesport.

“Drinkwaterpunten maken ook onderdeel uit van ons buitensportbeleid”, vindt Herbert Raat, waarnemend wethouder sport. “Het is goed dat de studenten ons weten te vinden als het gaat om het bevorderen van gezond gedrag.”

Drie punten

De gemeente hoopt het drinkwaterpunt nog voor de zomer te realiseren. In totaal wil de VBU drie watertappunten realiseren bij grasvelden op de campus, onder meer bij een grasveld met barbecue-faciliteiten. Die financiert de VBU zelf. Overigens zijn er in Amstelveen volgens de gemeente diverse zijn drinkwaterpunten oor hardlopers, wandelaars en fietsers. Begin dit jaar werd er een geplaatst op de Noorddammerlaan, onderdeel van het welbekende ‘rondje Poel’. Andere drinkwaterpunten zijn te vinden aan Pandora, Orion en de Doorweg, waar ook andere faciliteiten voor de individuele buitensporter worden gerealiseerd. Zoals het beweegplein bij de Panta Rhei, de bewegwijzering van het jaarlijkse hardloopevenement de MeentRun en de ‘urban gym’.

Fotobijschrift: V.l.n.r. waarnemend sportwethouder Herbert Raat, beleidsadviseur Yamilé Bueters en VBU-leden Marlou Bommer, Mats Sjollema en Rebecca Maayeshi.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.