Omdat als je als raadslid maar lang genoeg blijft zitten je vanzelf een Koninklijke Onderscheiding krijgt, hoorde dinsdag scheidend raadslid Marga van Herteryck van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat zij het lid was geworden van de Orde van Oranje Nassau. De versierselen daarvoor werden haar door burgemeester Tjapko Poppens opgespeld.

Zij is trouwens niet altijd raadslid voor bbA geweest, maar was dat van 2006 tot 2014 voor het CDA en voor de tijd commissielid voor die partij van de raadscommissie Burgers & Samenleving.

 Lintje

Met haar vier jaar voor het bbA kwam zij dus aan twaalf en was zij een lintje waard. Haar motto was altijd ‘verbinden’, zei je ooit in een interview voor de website van bbA, maar dat is in de gemeenteraad zo ongeveer de slogan van elke partij.

“Zij werd geroemd om haar sociale inslag en de wijze waarop zij draagvlak creëert door het zoeken naar harmonie en overeenkomsten”, stond in dat interview. Door haar vader kwam, die ook al voor het CDA in de gemeenteraad zat, kwam met de politiek in aanraking. Zij koos bewust voor een lokale partij, nadat zij afscheid van het CDA had genomen. “Ik kreeg vooral zin in de lokale politiek. BbA is toch meer mijn directe leefwereld”, zei ze destijds over haar politieke wisseling.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.