Drieduizend oranje tompoezen gaan er dit jaar naar verzorgings- en verpleeghuizen tijdens Koningsdag. Daarvoor zorgt, zoals elk jaar, stichting Amstelveen Oranje.

Die tompoezen zijn afkomstig vaan een lokale bakker. Dat is dit jaar Bakkerij Vooges aan de Brink, nadat het bestuur had voorgeproefd.

Proeven

Stichting Amstelveen Oranje trakteert overigens al jarenlang elke bewoner van verzorgingscentra en verpleeghuizen op Koningsdag op een (oranje gekleurde) tompoes.  Verschillende banketbakkerijen hebben het bestuur hun oranje tompoezen voor deze gelegenheid aangeboden om te proeven.

Tijdens een van de vergaderingen van het bestuur van Amstelveen Oranje is door de leden een proeverij gehouden. De aangeleverde lekkernijen zijn beoordeeld op kleur, smaak, vulling en geur. “Ook moet de tompoes goed te vervoeren zijn”, zegt een bestuurslid. De winnaar van dit jaar is dus Bakkerij Vooges. “Waarbij aangemerkt dat alle bakkers een uitzonderlijk product hebben voorgeschoteld”, zo concludeerden de bestuursleden van de stichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.