Een actie voor hulp aan Oekraïne wordt door de Amstelveense kerken gevoerd, op initiatief van de Paaskerk. Zondag (27 maart) worden inzamelingen gehouden bij de diverse diensten voor de slachtoffers van de oorlog.

De ingezamelde spullen worden bij een inleverpunt van de Stichting Oekraïners in Nederland gebracht, die voor vervoer naar Oekraïne zorgt.

Kruiskerk

Men richt zich voornamelijk op baby’s, kinderen en (ook) voor volwassenen op hygiëne producten. Voor baby’s en kinderen denk men vooral aan luiers en billendoekjes, melkpoeder (alle leeftijden), babyvoeding (potjes), nieuwe flessen en spenen. De hygiëne producten bestaan uit papieren zakdoekjes en dito handdoeken, tampons en maandverband, zeep, douchegel, shampoo, tandpasta en tandenborstels. Er worden ook nog mensen gezocht die meehelpen bin het inpakken. Dat gebeurt maandag (28 maart) van 10.00 tot 12.00 uur in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Informatie: Wijkdiaconie Paaskerk: Roeltje Mentink (roeltje@fammentink.nl

1 COMMENT

  1. Zijn de kerken soms vergeten dat er ook andere vluchtelingen zijn , waar de toestanden net zo schrijnend zijn of maakt God soms verschil tussen mensen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.